Η πόλη με το όνομα Σαλαμίνα στην Κολομβία και οι ιστορικοί δεσμοί της με την Αρχαία Ελλάδα

Η πόλη που ονομάζεται Σαλαμίνα στα βουνά της Κολομβίας. Εικόνα: Trip Advisor


Μια πόλη με το όνομα Σαλαμίνα, που βρίσκεται βαθιά στα βουνά της Κολομβίας, έχει εκπληκτικούς δεσμούς με την Αρχαία Ελλάδα, και πήρε το όνομά της από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

Η γραφική πόλη της Σαλαμίνας βρίσκεται στην περιοχή Caldas σε υψόμετρο 1800 μέτρων (5.905 πόδια) στην οροσειρά των Άνδεων. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 190 χρόνια και σήμερα έχει περίπου 15.000 κατοίκους.

Η πόλη έχει δημιουργήσει έναν εκπληκτικό αριθμό ποιητών, μουσικών και καλλιτεχνών για το μέγεθός της, και έτσι έχει κερδίσει το παρατσούκλι «η πόλη του φωτός». Ανήκει επίσης στο δίκτυο των «Patrionial Pueblos» της Κολομβίας.

Το εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι η ιστορία της πόλης και το πώς πήρε το όνομά της. Ο ιστότοπος της πόλης αφηγείται την ιστορία με μεγάλη λεπτομέρεια. Μετάφραση από τα ισπανικά, δείχνει ότι ο Νέος Κόσμος έχει μνημονεύσει τη δόξα της Αρχαίας Ελλάδας για πάντα, έτσι ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ στην Αμερική.

Οι ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν «Σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε ο στρατηγός Σανταντέρ, ο οικισμός που ονομαζόταν Σαμπαναλάργα, το έτος 1827, μεταφέρθηκε στη θέση που σήμερα καταλαμβάνει και ονομάζεται Ενκινάδας.

Η ιστορία της πόλης συνεχίζει να σημειώνει ότι «Στο διάταγμα ίδρυσης, ο στρατηγός Σανταντέρ ζήτησε να της δοθεί το όνομα Σαλαμίνα στη μνήμη της νήσου Σαλαμίνας της μεγάλης Ελλάδας όπου ο στρατηγός Θεμιστοκλής, επικεφαλής του Αθηναϊκού Στρατού, έδωσε μάχη, κατά των Περσών ναυτικών που διοικούνταν από τον βασιλιά Ξέρξη το έτος 480 π.Χ.

Η πόλη με το όνομα Σαλαμίνα στην Κολομβία και οι ιστορικοί δεσμοί της με την Αρχαία Ελλάδα Η πόλη με το όνομα Σαλαμίνα στην Κολομβία και οι ιστορικοί δεσμοί της με την Αρχαία Ελλάδα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.