Ακρόπολη Αμφίπολης: Τι βρέθηκε στις ανασκαφές - Στο φως γλυπτό, πιθανώς αυτοκράτορα

Οι ανασκαφές έφεραν, μεταξύ άλλων, στο φως θωρακοφόρο κορμό, ενδεχομένως Ρωμαίου αξιωματικού ή και αυτοκράτορα - Δείτε εικόνες

Η ανεύρεση ενός ακόμη γλυπτού θωρακοφόρου κορμού, Ρωμαίου αξιωματικού ή και αυτοκράτορα, είναι ίσως το σημαντικότερο εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου, στη διεξαγόμενη έρευνα σε διάφορα σημεία της Ακρόπολης της Αμφίπολης. Το γεγονός ότι και στην περσινή περίοδο είχε βρεθεί ένα παρόμοιο γλυπτό, καθιστά το γεγονός αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρονόμετρο.

Επίσης στα ευρήματα περιλαμβάνεται μια δημόσια επιγραφή με ονόματα Αμφιπολιτών, θραύσμα κεραμικού αγγείου με παράσταση του Διόνυσου, στολισμένου με κισσό, ενώ διερευνήθηκε και η κιονοστοιχία νότια της μεγάλης κινστέρνας και χρονολογήθηκε στα πρώτα βυζαντινά χρόνια.

Το παραπάνω είναι τα σημαντικότερα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα Κυριακή στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης, στην εκδήλωση του δήμου Παγγαίου με θέμα την ανασκαφή που διενεργείται τα τελευταία χρόνια στην Ακρόπολη της Αμφίπολης.

Συγκεκριμένα η έφορος αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου παρουσίασε τα κυριότερα στοιχεία της τοπογραφίας της Αμφίπολης, καθώς και τα σημεία στα οποία διεξάγεται στην Ακρόπολη η ανασκαφή.

Ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Δαμάσκος παρουσίασε αναλυτικά τα ευρήματα που αναδείχθηκαν φέτος.

Πηγή: xronometro.com, voria

Ακρόπολη Αμφίπολης: Τι βρέθηκε στις ανασκαφές - Στο φως γλυπτό, πιθανώς αυτοκράτορα Ακρόπολη Αμφίπολης: Τι βρέθηκε στις ανασκαφές - Στο φως γλυπτό, πιθανώς αυτοκράτορα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.