Η άγνωστη λίμνη Κομήτη και η θεωρία του μετεωρίτη για τη δημιουργία της - Βίντεο

Μία υπέροχη λίμνη και η μεγαλύτερη που απλώνονται η μία μετά την άλλη κοντά στη Βόνιτσα, στον «ίσκιο» των μεγάλων υγροτόπων του Αμβρακικού.

Ο λόγος για την λίμνη του Κομήτη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Βόνιτσας.

Και μπορεί να είναι μια πολύ μικρή λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας αλλά η δημιουργία της κρύβει κάτι ιδιαίτερο. Η λίμνη Κόμητη είναι η μεγαλύτερη από μια σειρά λίμνες που απλώνονται η μία μετά την άλλη κοντά στη Βόνιτσα.

Σε ένα πανέμορφο σκηνικό στους μεγάλους υδρότοπους του Αμβρακικού. Θα ακούσεις να την αποκαλούν και μεγάλο Λιμνοβρόχι. Το όνομα Κομήτη έχει να κάνει με το σχήμα της. Στην προκειμένη περίπτωση η λίμνη έχει ένα κυκλικό σχήμα που λέγεται ότι μοιάζει να δημιουργήθηκε από την πτώση μετεωρίτη.

Και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν. Κι αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι τα Λιμνοβρόχια μαζί με τη λίμνη Κομήτη είναι καρστικής προέλευσης και τροφοδοτούνται από επιφανειακές απορροές.

Η λίμνη Κομήτη βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τη Βόνιτσα και μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, το μικρό Λιμνοβρόχι βρίσκεται σε μικρή απόσταση Β/Δ της λίμνης Κομήτη.

Η λίμνη βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό βύθισμα, έχει περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μια έκταση 52 στρεμμάτων. Η λίμνη Κομήτη μαζί με τα υπόλοιπα Λιμνοβρόχια, παρά το μικρό τους μέγεθος, συγκεντρώνουν πολλά ενδιαφέροντα είδη της ορνιθοπανίδας και αποτελούν ιδανικούς βιότοπους για μια μικρή εξερεύνηση.

Η άγνωστη λίμνη Κομήτη και η θεωρία του μετεωρίτη για τη δημιουργία της - Βίντεο Η άγνωστη λίμνη Κομήτη και η θεωρία του μετεωρίτη για τη δημιουργία της - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Απριλίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.