Εκτενή χρήση τσιμέντου στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης - «Σταματήστε πριν να είναι αργά»

Ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και γνωστός ζωγράφος, Κυριάκος Κατζουράκης, σε ανάρτηση του στο Facebook, δημοσίευσε φωτογραφία η οποία αποκαλύπτει την εκτενή χρήση τσιμέντου στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ζητώντας την άμεση αναστολή των εργασιών «πριν να είναι αργά», επισημαίνοντας ότι «το πλάνο είναι να καλυφθεί όλος ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός».

«Αυτό το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη, είναι το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο της χώρας, δεν έχουμε δικτατορία να μας διοικεί», επισήμανε παράλληλα ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατζουράκης είχε παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω της προηγούμενης τσιμεντόστρωσης, καταγγέλλοντας ότι ούτε στο ΔΣ του Μουσείου δεν συζητήθηκαν οι επεμβάσεις στον ιερό Βράχο.

Η ανάρτηση του κ. Κατζουράκη:

Για όποιους δεν το έχουν καταλάβει: το πλάνο είναι να καλυφθεί ΟΛΟΣ ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Katzourakis II στις Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

Εκτενή χρήση τσιμέντου στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης - «Σταματήστε πριν να είναι αργά» Εκτενή χρήση τσιμέντου στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης - «Σταματήστε πριν να είναι αργά» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Απριλίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.