Ανάφη: Το νησί που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα

Το κάθε Ελληνικό νησί έχει τη δική του μοναδική και ιδιαίτερη ιστορία. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για τους μύθους και τα γεγονότα που αναφέρονται στη δημιουργία τους. Και σίγουρα η Ανάφη είναι ένα από αυτά. Κι αυτό γιατί θεωρείται ότι είναι το νησί το οποίο δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ανέγγιχτα νησιά των Κυκλάδων το οποίο σου αφήνει μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με όσα έχεις συνηθίσει και ζήσει ως τώρα. Το ελληνικό καλοκαίρι θα σου μείνει εκεί αξέχαστο.

Τι λέει ο μύθος, για το νησί που φτιάχτηκε από το βέλος του Απόλλωνα

Σύμφωνα με τον μύθο, λοιπόν, η Ανάφη βγήκε στην επιφάνεια ξαφνικά μέσα από τη θάλασσα. Σαν να ξεπετάχτηκε όταν συνέβη ένα γεγονός που έθετε σε κίνδυνο τους Αργοναύτες. Το νησί, λοιπόν, δημιουργήθηκε για να αποτελέσει, σύμφωνα με την μυθολογία το καταφύγιο των θαλασσοδαρμένων Αργοναυτών, όταν αυτοί γύριζαν από την Κολχίδα.

Όταν, λοιπόν, διέσχιζαν το Κρητικό Πέλαγος με σκοπό να περάσουν στο Αιγαίο, έπεσαν πάνω σε μια πολύ σφοδρή και παρατεταμένη κακοκαιρία. Η αγριεμένη θάλασσα, οι ισχυροί άνεμοι και οι δυσκολίες οδηγούσαν με βεβαιότητα την Αργώ στην καταστροφή.

Εκείνη τη στιγμή ο Ιάσωνας, ενώ θαλασσοδερνόταν, σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και παρακάλεσε τον Απόλλωνα να τους σώσει. Αυτό και έγινε. Σύμφωνα με το μύθο, ο Απόλλωνας έριξε ένα βέλος μπροστά τους και μέσα από μία δυνατή λάμψη άρχισε να αναφαίνεται ένα μικρό νησί. Εκεί, λοιπόν, βρήκαν καταφύγιο οι Αργοναύτες. Αυτό είναι το νησί Ανάφη. Και ονομάζεται έτσι γιατί ουσιαστικά αναφάνηκε μέσα στη θάλασσα. Από τότε ο θεός Απόλλων λατρεύτηκε ως Αναφαίος ή Αιγλήτης

Αυτό για το οποίο, επίσης, ξεχωρίζει και για το οποίο αποκαλείται Γιβραλτάρ του Αιγαίου είναι ένα αξιοθέατο στην νοτιοανατολική άκρη της Ανάφης. Πρόκειται για ένα πελώριο βράχο, που αποτελεί τον δεύτερο ψηλότερο μονόλιθο της Ευρώπης μετά από αυτόν του Γιβραλτάρ. Θα σε συγκλονίσει η όψη του.

Ανάφη: Το νησί που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα Ανάφη: Το νησί που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Απριλίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.