Monteriggioni: Ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά

Το Monteriggioni είναι μια κοινότητα στην επαρχία της Σιένα στην ιταλική περιοχή της Τοσκάνης.

Η πόλη είναι αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά σημαντική.

Eίναι μια μεσαιωνική περιτοιχισμένη πόλη, που βρίσκεται σε ένα φυσικό ύψωμα, που χτίστηκε από τους Σιένα το 1214-1219, ως πρώτη γραμμή στους πολέμους τους εναντίον της Φλωρεντίας.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ Σιένα και Φλωρεντίας στον Μεσαίωνα, η πόλη τοποθετήθηκε στρατηγικά ως αμυντική οχύρωση. Άντεξε επίσης πολλές επιθέσεις τόσο από τους Φλωρεντινούς όσο και από τις δυνάμεις του επισκόπου της Volterra. Το 1554 οι Σιένοι μπόρεσαν να θέσουν τον έλεγχο της φρουράς της πόλης στον Giovannino Zeti, ο οποίος είχε εξοριστεί από τη Φλωρεντία. Το 1554, σε μια πράξη συμφιλίωσης με τους Medicis, ο Zeti απλώς παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης στις δυνάμεις της Medicean - πράξη θεωρούμενη ως «μεγάλη προδοσία» από τους κατοίκους της πόλης.

Οι κατά προσέγγιση κυκλικοί τοίχοι, συνολικού μήκους περίπου 570 μέτρων ακολουθούν τα φυσικά περιγράμματα του λόφου.

Υπάρχουν 14 πύργοι σε τετράγωνες βάσεις σε απόσταση, και δύο πύλες. Η μία πύλη, η Porta Fiorentina ανοίγει προς τη Φλωρεντία προς τα βόρεια, και η άλλη η Porta Romana, βλέπει τη Ρώμη προς τα νότια. Ο κεντρικός δρόμος μέσα στα τείχη συνδέει τις δύο πύλες σε μια σχεδόν ευθεία γραμμή.

Το Monteriggioni παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια Assassin's Creed II και Assassin's Creed Brotherhood, τα οποία βασίζονται σε ορισμένα βασικά ιστορικά γεγονότα στην Αναγέννηση της Ιταλίας. Είναι το σπίτι του πρωταγωνιστή Ezio Auditore, και του θείου του Mario, που ζει στο φανταστικό Villa Auditore.

Monteriggioni: Ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά Monteriggioni: Ένα από τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.