Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία πινακίδα στον Βράχο της Ακρόπολης με το όνομα της Μενδώνη

Για «fake news» και «δολοφονία χαρακτήρα» κατηγορεί η ΝΔ και το υπουργείο Πολιτισμού τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την εκτόξευση κατηγοριών με ανάρτηση Τσίπρα ότι η Λίνα Μενδώνη σχεδίαζε να τοποθτήσει πινακίδα με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην σύμβαση δωρεάς ψάχνει επιχειρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την δημοσιοποίηση των πινακίδων, που δεν περιλαμβάνουν το όνομα της Λίνας Μενδώνη. Συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

Στην ίδια τη Σύμβαση Δωρεάς που έστειλε η Μενδώνη στη Βουλή αναφέρει στο άρθρο 9 για την Αναφορά Δωρεάς: «Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: "Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)"».

Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία πινακίδα στον Βράχο της Ακρόπολης με το όνομα της Μενδώνη Υπουργείο Πολιτισμού: Καμία πινακίδα στον Βράχο της Ακρόπολης με το όνομα της Μενδώνη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Απριλίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.