Σαν σήμερα: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες

18 Απριλίου: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξανδρος Κορυζής αυτοκτονεί με 2 σφαίρες στην καρδιά!

Στις 6 Απριλίου του 1941 ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής είπε «όχι» στο αίτημα των Γερμανών ναζί για απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα απορρίπτοντας το τελεσίγραφο που του επέδωσε ο Γερμανός πρεσβευτής, μισή ώρα μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής.

Στις 18 Απριλίου, δώδεκα ημέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, και ενώ μαίνονταν οι μάχες, ο Κοριζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου·  ακολούθησε ιδιαίτερη συνομιλία με τον βασιλιά Γεώργιο Β’.

Το τι ειπώθηκε ακριβώς σ' αυτή τη συνομιλία δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν και εικάζεται ότι οι δύο άνδρες μπορεί να διαφώνησαν ως προς την συνέχιση του αγώνα με ενδεχόμενη μετακίνηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κρήτη, ή την Κύπρο. Ο Κοριζής- λέγεται ότι - εξήλθε συντετριμμένος από τη συνάντησή. Ο Γεώργιος έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του πρωθυπουργού, ανησυχώντας για την αντίδρασή του μετά τη συνομιλία τους.

Φθάνοντας ο Παύλος και ενώ μιλούσε στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας με την σύζυγο του Κοριζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Ο Κοριζής είχε αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα! Οι περιστάσεις του θανάτου έχουν οδηγήσει σε αμφισβήτηση της εκδοχής της αυτοκτονίας, όπως το ότι ενώ ήταν δεξιόχειρας χρησιμοποίησε το αριστερό για να αυτοπυροβοληθεί δύο φορές στην καρδιά. Δεν έχει υπάρξει επίσημη γραπτή νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου!

Επίσης μια μέρα σαν σήμερα: Το 1906 – Σεισμός και φωτιά καταστρέφει μεγάλο μέρος του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Πηγή: Έθνος

Σαν σήμερα: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες Σαν σήμερα: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Απριλίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.