Το χωριό φάντασμα της Κρήτης που κρέμεται στην άκρη ενός φαραγγιού

Η Αράδαινα είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην περιοχή των Σφακίων στο νησί της Κρήτης, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, παρά το ότι βρίσκεται στην άκρη ενός φαραγγιού.

Η παράξενη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία του χωριού Αράδαινα πηγαίνει αιώνες πίσω.

Άνθρωποι από την περιοχή λένε ότι το χωριό είχε κάποτε περισσότερους από 700 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο, ο οικισμός σταδιακά υποχώρησε και μέχρι τη δεκαετία του 1950 εγκαταλείφθηκε εντελώς.

Αυτό που έχει απομείνει από το άλλοτε ακμάζον χωριό είναι τα ερημικά σπίτια δίπλα στον γκρεμό των νότιων πλαγιών από τα Λευκά Όροι.

Εκπληκτική θέα στο φαράγγι

Χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες φτάνουν για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα στο φαράγγι που εκτείνεται ακριβώς δίπλα στο χωριό.

Το χωριό Αράδαινα μας δίνει μια ιδέα για την παραδοσιακή κρητική αρχιτεκτονική, η οποία κατάφερε να παραμείνει σχεδόν άθικτη από τότε που εγκαταλείφθηκε η περιοχή πριν από δεκαετίες.

Το ίδιο το φαράγγι είναι 138 μέτρα βάθος και είναι ιδανικό όχι μόνο για μια καλοκαιρινή βόλτα αλλά και για μια σωστή πεζοπορική εμπειρία στην Κρητική ύπαιθρο.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς περιπάτους με φαράγγια στη δυτική Κρήτη, οπότε δεν θα είστε μόνοι σας, αλλά είναι πολύ πιο ήσυχα από τη Σαμαριά, ή την Αγία Ειρήνη

.

Παρόλο που ο περίπατος δεν είναι τόσο μεγάλος (2½ έως 3 ώρες περπάτημα για το χωριό Αράδαινα στο τμήμα Μαρμαρά ή αντίστροφα) είναι λίγο πιο δύσκολο από μερικά από τα πιο γνωστά φαράγγια και δεν συνιστάται σε άτομα χωρίς εμπειρία.

Το χωριό φάντασμα της Κρήτης που κρέμεται στην άκρη ενός φαραγγιού Το χωριό φάντασμα της Κρήτης που κρέμεται στην άκρη ενός φαραγγιού Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.