Επίφυση «Η Έδρα της Ψυχής»

Η Επίφυση είναι ένας ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο, στο εμπρός μέρος και είναι ο κύριος ρυθμιστής πολλών οργάνων και αδένων λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Θεωρείται «Έδρα της Ψυχής».

Εσωτεριστές και οι Λάμα του Θιβέτ την ταυτίζουν με το τρίτο μάτι του ανθρώπου, επειδή είναι ο αδένας εκείνος που ενισχύει και ρυθμίζει την πνευματική ενέργεια του σώματος. Είναι το σημείο ανάπτυξης της πραγματικότητας, της έκφρασης και της φαντασίας.

Το νέο φως, η νέα συχνότητα φωτός και οι εντελώς άγνωστες ενεργειακές συνθήκες μετά το κβαντικό άλμα του γαλαξία, θα επεκτείνουν τα όρια λειτουργίας της επίφυσης με άγνωστα αποτελέσματα. Αναμένεται πάντως ότι η ποιότητα των αλλαγών στον άνθρωπο θα είναι εντυπωσιακή.

Η επίφυση μπορεί να ενεργοποιηθεί ώστε να αντιλαμβάνεται συχνότητες του πνευματικού κόσμου και να δημιουργεί την αίσθηση μιας θεϊκής ευφορίας μιας παντογνωσίας και την εντύπωση ότι καθένας είναι «ένα» με όλα όσα τον περιβάλλουν.

Ιατρικές έρευνες, επιβεβαιώνουν ότι τις ώρες μέσα στη νύχτα μεταξύ 1 και 4 το πρωί, η επίφυση απελευθερώνει χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, τα οποία φέρνουν την αίσθηση της σύνδεσης του ανθρώπου με την ανώτερη πηγή της ύπαρξης του.

Νεότερες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο αδένας της επίφυσης του ανθρώπινου εγκέφαλου είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τα επίπεδα του ενδοκρινικού συστήματος και τις λειτουργίες του σώματος αλλά και από τον ρόλο του στις διεργασίες της συνείδησης αφού θεωρείται ότι είναι η γέφυρα σύνδεσης του υλικού ανθρώπου με τον πνευματικό κόσμο. Είναι το κέντρο που παίρνει και επεξεργάζεται τα μηνύματα που δέχεται ο άνθρωπος από το σύμπαν, μέσω του ηλιακού φωτός, του φωτός της σελήνης και των κοσμικών ακτινοβολιών. Είναι το αρχείο ενός απίστευτου αριθμού πληροφοριών του ανθρώπινου παρελθόντος της ψυχής και της εξέλιξής, της παρούσας ενσάρκωσης και όλης της ιστορίας του σύμπαντος. Όλες τις αποθηκευμένες πληροφορίες τις γνωρίζει ο «Ανώτερος Εαυτός» του ανθρώπου και η «Καθολική Συνείδηση», στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση με την εξάσκηση, τον διαλογισμό και την αυτοσυγκέντρωση.

Θα ήταν αδύνατο για τον άνθρωπο να αποκρυπτογραφήσει αμέσως όλον αυτόν τον τεράστιο αριθμό πληροφοριών, γιατί δεν θα βοηθούσε σε τίποτα, αφού η μνήμη δε θα μπορούσε να τις συγκρατήσει.

Η Γη μαγνητίζεται από τον Ήλιο και όλα τα μαγνητικά δυναμικά της είναι εναρμονισμένα με το μαγνητικό πεδίο του Ηλίου. Ο Ήλιος είναι εναρμονισμένος με τον γαλαξία και ο γαλαξίας μας με την τοπική ομάδα γαλαξιών και άλλες ενεργειακές πηγές του σύμπαντος γνωστές ή άγνωστες. Όλα μαζί αποτελούν μια συμπαντική ενεργειακή ενότητα.

Ο Ήλιος μαγνητίζει όλα τα όντα της Γης με τις ακτίνες του, μαγνητίζει επομένως και την ανθρώπινη επίφυση η οποία λειτουργεί ως μια μεγάλη φωτεινή σφαίρα που μαγνητίζει ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα μέχρι και το τελευταίο κύτταρο.Μέσα από την επίφυση προσεγγίζουμε τον Ήλιο, φορτίζουμε όλα τα δυναμικά του υλικού αλλά και του πνευματικού σώματός μας. Ο Ήλιος είναι ο καλύτερος σύμμαχός προστάτης μας και πατέρας θεός. Η συχνή έκθεση σε εξωτερική ηλιοφάνεια βοηθάει στην τόνωση του αδένα της επίφυσης και στην υποβοήθησή της ν' ανοίξει ως αρχείο με σκοπό τη λήψη πληροφοριών.

Είναι τεκμηριωμένο ότι η επίφυση είναι ευαίσθητη σε όλους τους τύπους των μαγνητικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των γεωμαγνητικών πεδίων καθώς και των ηλιακών καταιγίδων.

Η ζάχαρη, η καφεΐνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ, τα «ναρκωτικά», τα φάρμακα και το άγχος, επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου και της επίφυσης. Την ίδια δράση έχουν και τα σκούρα γυαλιά, γιατί εμποδίζουν το φως του Ηλίου να τη διεγείρει.

Οι νέες ενεργειακές συνθήκες προκαλούν όχι μόνο αλλαγές στη φύση του φωτός, αλλά και στη φύση του χρόνου. Επομένως η ποιότητα του φωτός υπαγορεύει την ποιότητα του χρόνου και της ζωής μας.

Η υπόφυση είναι ένα μικρό όργανο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου με μεγάλη σημασία για τον μεταβολισμό. Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου «κέντρου ελέγχου» της ορμονικής ισορροπίας, του υποθαλάμου του εγκεφάλου, στον οποίο σχηματίζεται μια ποικιλία ορμονών. Ο «Υποθάλαμος» είναι η κοιλότητα που σχηματίζεται μεταξύ της επίφυσης και της υπόφυσης και έχει χαρακτηριστεί ως το μαγικό αρχείο της ανθρώπινης οντότητας καθώς φιλοξενεί άπειρο αριθμό πληροφοριών.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γερ. Καλογεράκη “Ο ΘΕΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”, σελ. 181-185, εκδ. Δίον, 2018

Πηγή: enneaetifotos

Επίφυση «Η Έδρα της Ψυχής» Επίφυση «Η Έδρα της Ψυχής» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Ιουνίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.