Οι Κινέζοι κατασκεύασαν το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο - Βίντεο

Το νέο δημιούργημα των Κινέζων αποτελεί το ταχύτερο χερσαίο μέσο μεταφοράς στον κόσμο, καθώς έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει δρομολόγια με τρομακτική ταχύτητα.

Το συγκεκριμένο τρένο εξελίχθηκε από την κρατική εταιρεία της Κίνας που ασχολείται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Με βάση τα όσα δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, για την κίνησή του, χρησιμοποιείται μια τεχνολογία μαγνητικής «ανύψωσης» από τις ράγες και έτσι, με μειωμένες τριβές και επίπεδα θορύβου, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες που φτάνουν τα 600 χλμ./ώρα! Με αυτό τον τρόπο, η διαδρομή Πεκίνο-Σαγκάη, απόστασης άνω των 1.000 χλμ., θα μπορεί να καλυφθεί σε περίπου δύο ώρες.

Η εν λόγω τεχνολογία δεν είναι πρωτόγνωρη για την Κίνα, καθώς τη χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο που απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις παραμένει πολύ μικρό καθώς αυτή τη στιγμή αναλογεί σε μήκος 30 χιλιομέτρων (δίκτυο Maglev).

Δείτε το ταχύτερο τρένο στον κόσμο στο παρακάτω βίντεο

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο - Βίντεο Οι Κινέζοι κατασκεύασαν το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο - Βίντεο Reviewed by Αναστάσιος Ντίνος on Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.