Λαβύρινθος του Μινώταυρου: Ένα από τα πιο περίεργα μέρη στην Κρήτη

Ο Λαβύρινθος στην Ελληνική Μυθολογία, ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσσό.

Φτιάχτηκε από τον μηχανικό Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε ήταν για να απομονώσει τον Μινώταυρο, πλάσμα μισός άνθρωπος και μισός ταύρος.Σύμφωνα με τον μύθο οι Αθηναίοι έστελναν 7 νέους και 7 νέες κάθε χρόνο στον λαβύρινθο.

Τελικά τον σκότωσε ο Αθηναίος ήρωας Θησέας, τον οποίο βοήθησε η κόρη του Μίνωα, Αριάδνη να βρει την έξοδό με τον μίτο της. Σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου η Αριάδνη έδωσε στο Θησέα ένα στέμμα με το οποίο φωτίστηκε ο Λαβύρινθος και έτσι μπόρεσε να διασωθεί.

Ο ίδιος ο Δαίδαλος, κατασκεύασε τόσο περίτεχνα και πολύπλοκα τον λαβύρινθο, που ακόμη και αυτός κατάφερε με δυσκολία να βρει την έξοδό του, όταν ολοκλήρωσε το έργο.

Ο όρος Λαβύρινθος χρησιμοποιείται πολλές φορές για να δηλώσει οικοδόμημα με πολύπλοκους διαδρόμους που κάνουν δύσκολη ή αδύνατη την έξοδο από αυτό καθώς και κάθε παρόμοια διάταξη δρόμων, στοών.

Λαβύρινθος του Μινώταυρου: Ένα από τα πιο περίεργα μέρη στην Κρήτη Λαβύρινθος του Μινώταυρου: Ένα από τα πιο περίεργα μέρη στην Κρήτη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Μαΐου 30, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.