Βρέθηκε το υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό την Έφεσο;

Ένα αρχαίο υδραγωγείο και ένα κανάλι μεταφοράς ύδατος που εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε εργοτάξιο στη δυτική τουρκική επαρχία Κουσάντασι στο Αϊδίνιο.

Το υδραγωγείο και άλλα ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών γεώτρησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία που πραγματοποιεί κατασκευές στην εν λόγω περιοχή. Μετά την ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι προχώρησαν σε ανασκαφικές έρευνες.

«Πρόκειται για ένα κανάλι μεταφοράς ύδατος και το υδραγωγείο. Είναι μια κατασκευή που εκτιμούμε ότι έχει μια γραμμή 43 χιλιομέτρων και μετέφερε κάποτε το νερό στην αρχαία πόλη της Εφέσου», δήλωσε ο Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού του Αϊδινίου, Umut Tuncer.

Τονίζοντας ότι οι ανασκαφές συνεχίζονται στην περιοχή, ο Tuncer είπε ότι η ιστορική κατασκευή και το κανάλι μεταφοράς που ανακαλύφθηκαν ήταν εν μέρει ανέπαφα. «Οι προσπάθειές μας να προσδιορίσουμε το σημείο έναρξης και λήξης του καναλιού συνεχίζονται», πρόσθεσε ο Tuncer.

Ο Abdülbari Yıldız, διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αϊδινίου, δήλωσε ότι η αρχαία μητρόπολη της Εφέσου τον 1ο αιώνα π.Χ., κάλυπτε τις ανάγκες της σε νερό από το Κουσάντασι με ένα κανάλι μεταφοράς ύδατος μήκους περίπου 43 χιλιομέτρων.

Πηγή: The Archaeology News Network, Ανασκαφή

Βρέθηκε το υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό την Έφεσο; Βρέθηκε το υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό την Έφεσο; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.