Η μυστηριακή αύρα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ολόκληρο το νησί της Ρόδου έχει συνδυαστεί στη συνείδηση των περισσότερων τουλάχιστον, άρρηκτα με τη Μεσαιωνική της Πόλη. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η μυστηριακή αύρα που συναντώνται πίσω από τα τείχη της κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι σε λίγο θα ζωντανέψει το παραμύθι αλλά και οι θρύλοι με τους ιππότες.

Το παραμυθένιο σκηνικό της αποτελεί το φυσικό σκηνικό για αξέχαστες στιγμές και εξερεύνηση στα αμέτρητα, λαβυρινθώδη σοκάκια της που οδηγεί στα βάθη των αιώνων. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, λοιπόν, αποτελεί ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO το 1998 και ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αδιαμφισβήτητα, οι πιο εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική της είναι εκείνες του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, αλλά και των Οθωμανών. Σήμερα, η Μεσαιωνική Πόλη αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του τουρισμού, του εμπορίου και της ψυχαγωγίας στο Σμαραγδένιο Νησί.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα εδώ είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί το οποίο εμφανίζεται εντυπωσιακό και επιβλητικό αφού ανηφορίσει κανείς την οδό Ιπποτών.

Από τα πιο πολυσύχναστα και πολυφωτογραφημένα σημεία στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η Πλατεία Ιπποκράτους αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους ντόπιους, καθώς εδώ συγκεντρώνεται όλη η δραστηριότητα στην Παλιά Πόλη.

Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου που στεγάζεται στο πρώην Νοσοκομείο των Ιπποτών του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, ο Πύργος του Ρολογιού, η Καστελλανία και η οδός Σωκράτους με τα αμέτρητα καταστήματα με τουριστικά είδη στα όσα δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης του Σμαραγδένιου νησιού.

Πηγή: newsbeast

Η μυστηριακή αύρα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου Η μυστηριακή αύρα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.