Εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση των Συρακουσών | Βίντεο

Οι Συρακούσες (αρχαία ελληνικά: Συρακοῦσαι) είναι πόλη της Ιταλίας στη νοτιοανατολική ακτή της Σικελίας με πληθυσμό περίπου 125.000 κατοίκους.

Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες το 734 ή το 733 π.Χ. και συγκεκριμένα από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Ήταν η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες Ελληνικές πόλεις.

Στον Πελοποννησιακό πόλεμο (Σικελική εκστρατεία 415-413 π.Χ.) απέκρουσαν επίθεση των Αθηναίων. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες Ελληνικές πόλεις της Σικελίας μέχρι την υποδούλωσή της στους Ρωμαίους το 212 π.Χ.

Ο Κικέρωνας την αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη πόλη». Τα εντυπωσιακά ερείπια του κέντρου της αρχαίας πόλης, μαζί με την προϊστορική βραχώδη νεκρόπολη της Παντάλικα, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μία εκπληκτική αναπαράσταση της πόλης των Συρακουσών:

Δείτε επίσης:

Η μεγαλειώδης σκηνή του αρχαίου θεάτρου των Συρακουσών - Τρισδιάστατη αναπαράσταση

Εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση των Συρακουσών | Βίντεο Εκπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση των Συρακουσών | Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαΐου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.