Το αρχαιοελληνικό όνομα Δείμος έδωσε ο Έλον Μασκ στο νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX

O Έλον Μασκ επιβεβαίωσε πως το διαστημοδρόμιο της SpaceX βρίσκεται υπό κατασκευή και θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2022, αποκαλύπτοντας πως το όνομα της πλωτής πλατφόρμας, από την οποία θα γίνονται εκτοξεύσεις, είναι το αρχαιοελληνικό Δείμος*.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως σημείο απογείωσης και προσγείωσης για το διαστημικό σκάφος Space X Starship, που θα έχει προορισμό τον πλανήτη Άρη.

Στις αρχές του έτους η SpaceX αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες στα ανοικτά προκειμένου να μετατραπούν σε «πλωτές» πλατφόρμες εκτόξευσης για το Starship.

Η μία από αυτές έχει ονομαστεί Phobos (Φόβος), ενώ με tweet του o Έλον Μασκ γνωστοποίησε πως η δεύτερη ονομάζεται Deimos (Δείμος), αναρτώντας και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πλωτή πλατφόρμας με ένα διαστημόπλοιο, και την εγκατάσταση να ετοιμάζεται για την εκτόξευσή του.

*Στην Ελληνική μυθολογία, ο Δείμος είναι η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. (Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή ήταν γιος του Πολέμου και αδελφός του Κυδοίμου). Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, που ήταν η προσωποποίηση του φόβου, συνόδευε τον πατέρα του στα πεδία των μαχών. Οι μορφές του στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

Πηγή mixanitouxronou.gr

Το αρχαιοελληνικό όνομα Δείμος έδωσε ο Έλον Μασκ στο νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX Το αρχαιοελληνικό όνομα Δείμος έδωσε ο Έλον Μασκ στο νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.