H Θεσσαλονίκη συστήνει στους τουρίστες τη γοργόνα, αδερφή του Μέγα Αλεξάνδρου

Με τον μύθο της αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τελικά μεταμορφώθηκε σε γοργόνα καθώς πέταξε το «αθάνατο νερό» και γυρίζει ακόμη στις θάλασσες ρωτώντας τους ναυτικούς εάν «ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος», ξεκινά να μαγεύει τους απανταχού λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία με στόχο την προβολή του μυθικού πλούτου της Θεσσαλονίκης και θέλοντας να ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, της ταύτισης και της ιστορικής συνέχειας, ο ΟΤΘ δημοσίευσε την Παρασκευή (28/5) την πρώτη παραγωγή των μύθων της πόλης που σχεδιάζει, αυτόν της γοργόνας.

«Δημιουργούμε μαγεία. Στόχος μας είναι να διεγείρουμε το συναίσθημα του τουριστικού κοινού που απευθυνόμαστε. Οι μύθοι μας είναι ο πλούτος μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο μύθος της γοργόνας, όπως όλοι οι Ελληνικοί μύθοι, «είναι ένα πνευματικό αγαθό με ακατάλυτη αξία πέρα και πάνω από το χρόνο», επισημαίνεται στη σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΟΤΘ και τονίζεται ότι «αυτοί οι μύθοι ενέπνευσαν κορυφαίους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και πήραν μορφή στη παγκόσμια λογοτεχνία, ζωγραφική πλαστική και μουσική».

Όταν μία πόλη «κρατάει στα χέρια ένας ένα τόσο ισχυρό πολιτισμικό περιουσιακό στοιχείο που σαγηνεύει μεγάλους καλλιτέχνες, είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλων των χωρών», υπογραμμίζεται.

Πηγή: newsbeast

H Θεσσαλονίκη συστήνει στους τουρίστες τη γοργόνα, αδερφή του Μέγα Αλεξάνδρου H Θεσσαλονίκη συστήνει στους τουρίστες τη γοργόνα, αδερφή του Μέγα Αλεξάνδρου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Μαΐου 30, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.