Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς

Μια μούμια με χρυσή γλώσσα άνω των 2.000 ετών ήρθε στο φως μετά από ανασκαφή στην αρχαία αιγυπτιακή τοποθεσία Ταπόσιρις Μάγκνα, η οποία βρίσκεται κοντά στη σημερινή Αμπουσίρ.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα με τους ερευνητές, σύμφωνα με το livescience.com, να εκτιμούν ότι η χρυσή γλώσσα τοποθετήθηκε για να μπορεί ο νεκρός να μιλάει και στη μετά θάνατον ζωή.

Για παράδειγμα εάν συναντούσε τον θεό του Κάτω Κόσμου, Όσιρι, θα είχε τη δυνατότητα να του μιλήσει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η μούμια είχε κάποιο πρόβλημα ομιλίας όσο ζούσε, αλλά και για ποιο λόγο είναι φτιαγμένη συγκεκριμένα από χρυσό.

Οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής της Καθλίν Μαρτίνες από την Δομινικανή Δημοκρατία, ανακάλυψαν τη μούμια σε έναν από τους 16 τάφους στην Ταπόσιρις Μάγκα.

Στο σημείο υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στον Όσιρι και την Ίσιδα, θεά που ήταν και γυναίκα και αδελφή του Όσιρι.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, επιπλέον ένα κουτί με νομίσματα διακοσμημένα με το πρόσωπο της Κλεοπάτρας Ζ’, εκτιμώντας ότι οι ναοί λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Στα υπόλοιπα ευρήματα συγκαταλέγονται μια μούμια γυναίκας με νεκρικό προσωπείο το οποίο την απεικονίζει χαμογελαστή και με ένα κόσμημα στο κεφάλι της, αλλά και πάπυροι, τους οποίους οι ειδικοί επιχειρούν να αναλύσουν και να αποκρυπτογραφήσουν.

Πηγή: newsbeast

Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.