Οι Αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης

Άκουσα για αυτή την ομάδα από επισκέπτες του νησιού. Πέρα όμως από τους αστικούς μύθους που αυτοί διέδιδαν (και που μέχρι σήμερα περιτριγύριζουν την ομάδα), πίστευα ότι βρίσκεται κάτι πιο ουσιαστικά ενδιαφέρον.

Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κατάφερα να τους επισκεφτώ και αφού επιβεβαίωσα ότι υπάρχει αξία στα λεγόμενα τους και στον τρόπο ζωής τους, αποφάσισα να ξεκινήσω την παραγωγή για την δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ. Απώτερος σκοπός η δημιουργία προβληματισμού και συζήτησης επάνω στις ιδέες που παρουσιάζονται.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στον απόηχο της καταστροφής του Τσέρνομπιλ και του «θανάτου» της Σοβιετικής 'Ενωσης, μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων αναζητεί την "αθανασία" στη Γαύδο και την φιλοσοφία του Πυθαγόρα. Με επικεφαλής τον επιζώντα της καταστροφής, πυρηνικό φυσικό Αντρέι, δημιουργούν ένα κοινόβιο στο νησί και ιδρύουν μια σχολή αποκρυφισμού.

Η ταινία παρουσιάζει την εξέλιξη των ιδεών τους και της περιπετειώδους σχέση τους με τους ντόπιους, καθώς είναι τώρα η σειρά της Ελλάδας να βυθιστεί στη δική της μεγάλη κρίση. Αναζήτηση βεβαιοτήτων σε μια εποχή πλήρους αβεβαιότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Eταιρία Παραγωγής -- Geometry Films Ltd

Παραγωγός -- Γιώργος Μουστάκης

Σενάριο -- Γιώργος Μουστάκης / Νίκος Λαμποτ

Συμπαραγωγός -- Νίκος Λαμποτ

Σκηνοθεσία -- Γιώργος Μουστάκης & Νίκος Λαμποτ

Διευθυνση Φωτογραφίας -- Γιώργος Μουστάκης

Μοντάζ -- Γιώργος Μουστάκης

Μετάφραση και Υποτιτλισμός -- Γιώργος Μουστάκης

Μουσική -- Naono Ambito

Σχεδιασμός Ήχου -- Γιάννης Γιανακόπουλος

Μίξη Ήχου -- Κώστας Φυλακτίδης

Πηγή: yiorgos moustakis, ellaniapili

Οι Αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης Οι Αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Μαΐου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.