Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: Θετική γνωμοδότηση για τις φωτογραφήσεις του Dior σε αρχαιολογικούς χώρους

Ομόφωνη η γνωμοδότηση των μελών του ΚΑΣ υπέρ της παραχώρησης άδειας φωτογράφησης και κινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους για τις ανάγκες της καμπάνιας της νέας συλλογής του γαλλικού οίκου που είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από τον διάσημο γαλλικό οίκο μόδας Dior, στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του, που είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό της, έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Τα μέλη του συμβουλίου εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τη Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνια στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα.

Οι μοναδικοί «αστερίσκοι» που μπήκαν αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ωστόσο θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών οι οποίες, σύμφωνα με την άποψη των μελών του ΚΑΣ, θα λειτουργήσουν ως διαφήμιση της χώρα μας στο εξωτερικό.

Αναμένεται πλέον η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την φιλοξενία του ντεφιλέ του διάσημου γαλλικού οίκου και της νέας συλλογής του «Cruise 2022» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Ολόκληρη η συλλογή αναδύει έντονο άρωμα Ελλάδας καθώς δημιουργήθηκε για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τα παραδοσιακά μοτίβα και την μοναδική, εγχώρια υφαντική τέχνη να πρωταγωνιστούν στις νέες δημιουργίες του οίκου.

Οι φωτογραφήσεις και οι κινηματογραφήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους θα πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες της διεθνούς καμπάνιας προώθησης της νέας συλλογής μαζί την οποία θα ταξιδέψουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, και μοναδικές εικόνες ιστορίας και πολιτισμού από την Ελλάδα.

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: Θετική γνωμοδότηση για τις φωτογραφήσεις του Dior σε αρχαιολογικούς χώρους Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: Θετική γνωμοδότηση για τις φωτογραφήσεις του Dior σε αρχαιολογικούς χώρους Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαΐου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.