Ο σκληροτράχηλος αμυντικός που λατρεύει τον Πλάτωνα

Δεν είναι Έλληνας, δεν είναι παίκτης που παίζει… soft, αλλά είναι μυαλό και λατρεύει τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι ένας αμυντικός που αρκεί να τον δεις σε ένα ματς για να καταλάβεις ότι το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη. Μπαίνει χωρίς φόβο σε κάθε φάση, έχει παίξει δεκάδες ματς με δεμένο κεφάλι και γενικά δίνει την εντύπωση του ποδοσφαιριστή που δεν είναι για πολλά εκτός γηπέδου.

Κι όμως, ο αρχηγός της Γιουβέντους και ένας από τους στυλοβάτες της εθνικής Ιταλίας εδώ και χρόνια, σπούδασε Business Administration παίρνοντας πτυχίο με άριστα, ενθαρρύνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να μην παρατήσουν τις σπουδές τους ώστε να μη νιώσουν «άδειοι» όταν τελειώσουν την καριέρα τους και λατρεύει τον Πλάτωνα.

«Θα ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα, μαθητής του Πλάτωνα… θα έκανα τα πάντα για να ζω δίπλα στον Πλάτωνα. Όχι να είμαι εκείνος, αυτό πάει πολύ. Θα μπορούσα να τον μελετήσω από κοντά, να κατανοήσω πώς έζησε και πώς ζούσαν τότε, και κυρίως πώς γινόταν να είναι μπροστά από την εποχή τους τόσα πολλά χρόνια και να έχουν έτσι ένα φουτουριστικό όραμα του κόσμου», είχε πει σε συνέντευξή του στη Gazzetta dello Sport, όπου είχε ερωτηθεί για τις σπουδές του και είχε απαντήσει ότι «σπουδάζω για να προπονώ το μυαλό μου και για να έχω ένα μέλλον μετά τη μπάλα».

Πηγή: newsbeast

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός που λατρεύει τον Πλάτωνα Ο σκληροτράχηλος αμυντικός που λατρεύει τον Πλάτωνα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.