Ανακαλύφθηκε γιγάντιος σκελετός στον βυθό της Μεσογείου - Θεωρίες πως ανήκει σε θαλάσσιο δράκο ή δεινόσαυρο

Ένας γιγάντιος σκελετός ανακαλύφτηκε στον βυθό της Μεσογείου Θάλασσας, γεννώντας θεωρίες για τα λείψανα ενός τεράστιου θαλάσσιου ερπετού.

Μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν πως αυτός ο αλλόκοτος σκελετός ανήκει είτε σε θαλάσσιο δράκο, είτε σε δεινόσαυρο.

Η ερευνήτρια, Ντέμπορα Χάτσγουελ, σοκαρίστηκε όταν της έστειλαν το υλικό που λήφθηκε το 2017 από έναν δύτη που εργαζόταν σε πετρελαιοβιομηχανία. Η ίδια ανέβασε το βίντεο με τον αλλόκοτο σκελετό στο YouTube, αναζητώντας απαντήσεις από κάποιον από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, ο δύτης χειριζόταν ένα τηλεκατευθυνομενο βαθυσκάφος, σε βάθος περίπου 830 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το ρομποτικό σκάφος πλησιάζει τον βυθό όταν εντοπίζει έναν παράξενο σωρό από κόκκαλα στον πυθμένα. Η σπονδυλική στήλη είναι σχεδόν ανέπαφη και στο ένα άκρο καταλήγει σε πιο φαρδιά οστά.

Όλος ο σκελετός μοιάζει να έχει μήκος περίπου 30 μέτρα και όταν ο χειριστής του ρομπότ προσπαθεί να σηκώσει τα οστά χρησιμοποιώντας τον μηχανικό βραχίονα του βαθυσκάφους, ένας κάβουρας φαίνεται να απομακρύνεται γρήγορα από το σημείο.

Όμως τα οστά είναι τόσα εύθραυστα που μετατρέπονται σε σκόνη, μόλις το βαθυσκάφος αγγίζει τον αλλόκοτο σκελετό.

ολλοί ανέφεραν μερικές πολύ παράξενες εξηγήσεις αναφορικά με την προέλευση των οστών, με κάποιους να μιλούν για θαλάσσιο δράκο ή κάποιον δεινόσαυρο. Υπήρξαν όμως και άλλοι που φάνηκαν πιο προσγειωμένοι. Αυτοί μίλησαν για κάποια φάλαινα ή κάποιο καρχαρία, σύμφωνα με τη μορφή του σκελετού.

Πηγή: pronews

Ανακαλύφθηκε γιγάντιος σκελετός στον βυθό της Μεσογείου - Θεωρίες πως ανήκει σε θαλάσσιο δράκο ή δεινόσαυρο Ανακαλύφθηκε γιγάντιος σκελετός στον βυθό της Μεσογείου - Θεωρίες πως ανήκει σε θαλάσσιο δράκο ή δεινόσαυρο Reviewed by Αναστάσιος on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.