Σαν σήμερα -Ο Έλληνας πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται από επαγγελματία χαρτοπαίκτη στα σκαλοπάτια της Βουλής

Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης έχει βγει από την άμαξά του, φτιάχνει το ημίπαλτό του και φοράει το καπέλο του. Ο σωματοφύλακάς πλάι του, κάτι ψιθυρίζει με τους φρουρούς της Βουλής, παρακολουθώντας τον πολιτικό από τη Γορτυνία να πλησιάζει στα σκαλοπάτια στην οδό Σταδίου.

Είναι απόγευμα και μέσα στην αίθουσα, σε λίγη ώρα θα αρχίσει ακόμα μια συνεδρίαση. Ένας περίεργος ψηλός άνδρας, κοντά στα 40, που λίγα δευτερόλεπτα πριν έχει ανοίξει την πόρτα της άμαξας του πρωθυπουργού, πλησιάζει τον Δηλιγιάννη προφασιζόμενος ότι κάτι θέλει να του δώσει. Ο πρωθυπουργός τον κοιτάζει στα μάτια με περιέργεια και ο άνδρας με μια βιαστική κίνηση βγάζει ένα μικρό μαχαίρι και το βυθίζει στην κοιλιά του έκπληκτου πολιτικού.

Η φρουρά της Βουλής αιφνιδιάζεται, όπως και ο σωματοφύλακάς του, και μόνο κάποιοι περαστικοί που παρακολούθησαν έντρομοι τη σκηνή της επίθεσης κινούνται εναντίον του δολοφόνου, χτυπώντας τον με τα μπαστούνια τους. Από την οργή του κόσμου τον σώζει ένας λοχίας της Φρουράς, που τον οδηγεί βαριά χτυπημένο στο υπόγειο της Βουλής. Εκεί, γίνεται γνωστό το όνομα και η ιδιότητά του: Αντώνιος Κωσταγερακάρης, λεσχειάρχης - χαρτοπαίκτης.

«Έκλεισε τα χαρτοπαίγνια και εψόφησα από την πείνα», κατάφερε να ψιθυρίσει και να αφήσει την τελευταία του ανάσα. Λίγες ώρες μετά μένει χωρίς πνοή πάνω στο χειρουργικό τραπέζι και ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης· η δολοφονία του ήταν η δεύτερη πρωθυπουργού στη νεότερη Ελληνική Ιστορία, μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Πηγή: Έθνος

Σαν σήμερα -Ο Έλληνας πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται από επαγγελματία χαρτοπαίκτη στα σκαλοπάτια της Βουλής Σαν σήμερα -Ο Έλληνας πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται από επαγγελματία χαρτοπαίκτη στα σκαλοπάτια της Βουλής Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.