Τα Θαμμένα Μυστήρια του Άνγκορ Βατ - Βίντεο

Το Angkor Wat κατασκευάστηκε στις αρχές του 12ου αιώνα και θεωρείται το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

Τα τεχνικά και αρχαιολογικά επιτεύγματα του Angkor ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους. Για παράδειγμα, τα τούβλα συνδέθηκαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας φυτική ένωση αντί για κονίαμα.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια τόνοι ψαμμίτη χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, όλοι μεταφερόμενοι από ένα λατομείο που βρίσκεται 25 μίλια μακριά - σε μια εποχή χωρίς μηχανήματα.

Χτίστηκε ως ινδουιστικό θρησκευτικό μνημείο από την αυτοκρατορία των Χμέρ, στη συνέχεια μετατράπηκε σε βουδιστικό ναό μέχρι που παράκμασε και εγκαταλείφθηκε.

Ο ναός Ta Prohm διαθέτει μια γλυπτική που απεικονίζει έναν δεινόσαυρο stegosaurus - παρόλο που εξαφανίστηκαν τουλάχιστον 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Κάποιοι λένε ότι είναι ρινόκερος ή κάπρος. Ωστόσο, εάν καταφέρετε να το εντοπίσετε, έχει μια ασυνήθιστη ομοιότητα με το θηρίο της Ιουρασικής Περιόδου.

Στον 20ο αιώνα με τη βοήθεια αρχαιολόγων από τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία ξεκίνησε η αποκατάστασή του και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 1993 το μνημείο είχε περίπου 7.500 επισκέπτες και το 2013 πάνω από δύο εκατομμύρια. Ο τουρισμός είναι φυσικά ευπρόσδεκτος για μια φτωχή χώρα όπως η Καμπότζη που οι πληγές του πολέμου ακόμη δεν έχουν κλείσει. Αλλά μαζί με τον μαζικό τουρισμό, έρχονται και οι μαζικές και συχνά χωρίς σχέδιο επενδύσεις, για να εξυπηρετήσουν τόσο πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα το μέρος να γεμίζει ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουρίστες που περιφέρονται μέρα νύχτα με τις φωτογραφικές μηχανές τους κρεμασμένες στο στήθος.

Ο μυστηριακός αέρας που αποπνέει το Άνγκορ και οι δεκάδες ναοί που το περιστοιχίζουν απαιτούν χρόνο από τον επισκέπτη και τουλάχιστον μια επίσκεψη με το χάραμα όταν ο ήλιος βγαίνει πίσω από τα ερείπια των ναών.

Το θέαμα είναι μοναδικό, όμως μοναδική είναι και η αντίδραση του κόσμου που περιμένει σιωπηλός την ανατολή, με στραμμένο το βλέμμα προς τον κεντρικό ναό. Το μόνο που ακούγεται είναι τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών.

Αν βρεθείτε ποτέ στο Άνγκορ, δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Αγνοήστε τα γκρουπ και τα ταξιδιωτικά γραφεία, βρείτε έναν ντόπιο με ένα tuk tuk (τα μικρά τρίκυκλα ταξί), υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι και αφήστε τον να σας πάει αυτός με άνεση χρόνου στο πάρκο του Άνγκορ όπου θα περπατήσετε στη ζούγκλα δίπλα σε ερείπια, μαϊμούδες και βουδιστές μοναχούς.

Αν έχετε και κάποιο μυστικό που δεν θέλετε να μοιραστείτε, το Άνγκορ είναι το ιδανικό σημείο για να το κρύψετε για πάντα.

Δείτε το βίντεο με τα θαμμένα μυστήρια του μνημείου

Τα Θαμμένα Μυστήρια του Άνγκορ Βατ - Βίντεο Τα Θαμμένα Μυστήρια του Άνγκορ Βατ - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.