Το βότανο με την αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση που γνώριζαν από την Αρχαία Ελληνική εποχή

Το πολυκόμπι ή εκουιζέτο ή ιππουρίδα των αγρών, είναι ένα πολυετές φυτό, που βρίσκεται κοντά σε υγρές περιοχές, όπως έλη, ποτάμια και ρέματα.

Το όνομά του προέρχεται από τις λατινικές λέξεις equus που σημαίνει άλογο και seta που σημαίνει τρίχα. Υπάρχουν πάνω από 20 διαφορετικά είδη του συγκεκριμένου βοτάνου, αλλά αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στην ιατρική είναι το Equisetum arvense.

Η ιατρική χρήση του συγκεκριμένου βοτάνου χρονολογείται από την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το πολυκόμπι για να θεραπεύουν τα τραύματα, ως διουρητικό και ως αιμοστατικό, ενώ υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του στη θεραπεία της ακράτειας, της γονόρροιας και της προστατίτιδας.

Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως στην αντιμετώπιση προβλημάτων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, των οιδημάτων, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και των βακτηριακών λοιμώξεων. Είναι επίσης βασικό συστατικό διουρητικών φαρμάκων.

Το πολυκόμπι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ωφελεί τον οργανισμό ως εξής:

Πηγή: Medical Daily

Το βότανο με την αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση που γνώριζαν από την Αρχαία Ελληνική εποχή Το βότανο με την αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση που γνώριζαν από την Αρχαία Ελληνική εποχή Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.