Νέο είδος στο δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης

Στην περιοχή Bodo D’ar στην Αιθιοπία είχε εντοπιστεί το κρανίο ενός ανθρώπου με τους ειδικούς να το έχουν κατατάξει σε κάποιο από τα γνωστά προγονικά είδη του ανθρώπου. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Winnipeg στον Καναδά μελέτησε εκ νέου το κρανίο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ανήκει σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ανθρώπου που αποτελεί μάλιστα ένα χαμένο κρίκο και μάλιστα σημαντικό στην αλυσίδα της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το είδος αυτό ονομάστηκε Homo bodoensis, ζούσε πριν από 500 χιλιάδες έτη και σύμφωνα με τους ερευνητές πρέπει να θεωρείται άμεσος πρόγονος του σύγχρονου ανθρώπου. Εκτιμάται ότι ο H. bodoensis ήταν αρκετά κοντός και… στρουμπουλός με ένα σωματότυπο προσαρμοσμένο διατηρεί τον οργανισμό ζεστό όταν βρισκόταν σε πιο ψυχρές κλιματικές συνθήκες. Οι άνδρες έφταναν κατά μέσο όρο σε ύψος τα 1,65 μ. και σε βάρος τα 65 κιλά ενώ οι γυναίκες είχαν κατά μέσο όρο ύψος 1,57 μ. και βάρος τα 50 κιλά.

Η παρουσία του H. bodoensis στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού την ίδια περίοδο πιστεύεται ότι έκαναν την εμφάνιση τους οι Νεάντερταλ αλλά και ο Homo sapiens από τον οποίο κατάγεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Είναι μια χρονική περίοδος για την οποία δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία και κάθε νέο εύρημα φωτίζει μια πολύ σημαντική περίοδο όπως την χαρακτηρίσουν οι ειδικοί για την εξέλιξη των ανθρώπων.

Πηγή: naftemporiki

Νέο είδος στο δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης Νέο είδος στο δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.