28η Οκτωβρίου: Υψώθηκε η μεγάλη Ελληνική σημαία στη Χίο

Το μεσημέρι της Τετάρτης, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υψώθηκε η τεράστια Ελληνική Σημαία συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. στο λιμάνι της Χίου.

Η Ελληνική Σημαία έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο νέο ιστό ύψους 18 μέτρων που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος Χίου στο λιμάνι ύστερα από τη δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επεσήμανε στο μήνυμα του την αξία του Εθνικού Συμβόλου, λέγοντας ότι: «Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά και το ατενίζουμε με υπερηφάνεια, είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι' αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα».

28η Οκτωβρίου: Υψώθηκε η μεγάλη Ελληνική σημαία στη Χίο 28η Οκτωβρίου: Υψώθηκε η μεγάλη Ελληνική σημαία στη Χίο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.