Τα ιερογλυφικά της Βιβλικής Χέτι αποκαλύπτουν μυστικό υπόκοσμο μέσα στον φλοιό της Γης

Τα αρχαία ιερογλυφικά χετίτη που ανακαλύφθηκαν στον ναό Yazılıkaya Rock της Τουρκίας, του οποίου η ανασκαφή ξεκίνησε πριν από σχεδόν 200 χρόνια, έδωσαν τώρα νέα στοιχεία στους ερευνητές.

Ερευνητές με ενημερώσεις

Πάνω από 3.200 χρόνια μετά την κατασκευή του, μια διεθνής ομάδα ερευνητών παρουσίασε ένα πρότυπο που τοποθετεί όλα τα στοιχεία 90-plus σε ένα συνεκτικό πλαίσιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα Luwian Studies που εδρεύει στην Ελβετία κυκλοφόρησε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς πώς τα γλυπτά αποκαλύπτουν τις θεότητες των Χετταίων και τις τελετές τους, καθώς και έναν «υπόκοσμο» που φαίνεται να υπάρχει μέσα στον φλοιό της Γης.

Το αρχαιολογικό στολίδι διαθέτει 90 μορφές χαραγμένες στο βράχο πριν από 3.000 χρόνια.

Τα γλυπτά ήταν εντελώς μοναδικά σε οτιδήποτε είχαμε δει προηγουμένως στην Αίγυπτο ή στη Μεσοποταμία. Αρκετές από τις εικόνες παρουσίαζαν επίσης μυστηριώδη ιερογλυφικά. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε επίσης ότι το ιερό ήταν προφανώς μεταξύ των σημαντικότερων θρησκευτικών χώρων των Χετταίων.

Όταν το ιερογλυφικό σενάριο αποκρυπτογραφήθηκε τον 20ο αιώνα, έγινε φανερό ότι όλες οι μορφές που χαράχτηκαν στο θεμέλιο αντικατοπτρίζουν τις θεότητες τους.Το ιερό απεικονίζει μια θρησκευτική πομπή των υψηλότερων κατατάξεων των Χετταίων θεών, συμπεριλαμβανομένης μιας αυστηρής τάξης κυριαρχίας.

Η τελετή δείχνει τις ανώτερες θεότητες να στέκονται στο κέντρο που βρίσκεται βόρεια, ενώ όλες οι άλλες θεότητες κατώτερου επιπέδου βαδίζουν προς την κατεύθυνση του.Σχεδόν όλες οι φιγούρες που προέρχονται από τα αριστερά είναι άνδρες. Σχεδόν όλες αυτές που προέρχονται από τα δεξιά είναι γυναίκες.

Χετίτες στη Βίβλο

Οι Χετίτες ήταν ένα εξέχον έθνος σε όλη τη Βίβλο. Ο Έφρων ο Χετταίος πούλησε την ταφή στο Χεβρώνα στον Αβραάμ. (Γένεση 23) Ο Ησαύ παντρεύτηκε γυναίκες Χετί. Η Ρεβέκκα μισούσε τους Χετταίους (Γένεση 26:34). Περιλαμβάνονται επίσης μεταξύ των κατοίκων της Χαναάν στην Έξοδο 13: 5. Αριθμοί 13:29; και Joshua 11: 3. Ο βασιλιάς Δαβίδ είχε σκοτώσει τον Ουρία τον Χετταίο για να πάρει τη σύζυγό του Μπατσέβα (2 Σαμουήλ 11). Ο Βασιλιάς Σολομών παντρεύτηκε επίσης τους Χετταίους (1 Βασιλέων 10: 29–11: 2 · 2 Χρονικών 1:17). Επιπρόσθετα, ο Ιεζεκιήλ υποβαθμίζει το Ισραήλ χρησιμοποιώντας μια μεταφορά μιας χετίτης μητέρας (Ιεζεκιήλ 16: 3, 45).

Ένας κόσμος Χέτι

Το ιερό συμβολίζει επίσης τον Κόσμο δείχνοντας τη σειρά που προέκυψε μετά την υπερνίκηση του χάους κατά τη δημιουργία. Ο Κόσμος των Χετί περιλαμβάνει επίπεδα όπως η γη στην οποία οι άνθρωποι ζουν στον ουρανό πάνω, καθώς και ένας κάτω κόσμος.

Ο κόσμος τους αποκαλύπτει επίσης κύκλους προσωρινού θανάτου που ακολουθούνται από αναγέννηση κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με την κουλτούρα τους, ο ήλιος δύει κάθε βράδυ μόνο για να ξαναγεννηθεί το επόμενο πρωί, ενώ το φεγγάρι εξαφανίζεται μόνο για να επανεμφανιστεί. Οι καλλιέργειες είναι εκεί το χειμώνα και γεννιούνται ξανά την άνοιξη.

Δεδομένου ότι αυτές οι ανώτερες θεότητες βρίσκονται στο βορρά, οι ερευνητές προσφέρουν μια νέα ιδέα. Εφόσον οι θεότητες φαίνεται να συνδέονται με την κυκλική περιοχή του ουρανού, τα αστέρια σε αυτήν την περιοχή δεν εξαφανίζονται ποτέ κάτω από τον ορίζοντα. Αντ 'αυτού, είναι συνεχώς ορατά από τον ουρανό. Αυτό το φαινόμενο δείχνει ότι η θρησκεία των Χετταίων είχε κοινά πράγματα με τις θρησκείες της αρχαίας Αιγύπτου και της Βαβυλώνας. Ωστόσο, αποκαλύπτει επίσης ότι οι Χετίτες διατήρησαν επίσης μια μάλλον μοναδική κουλτούρα από μόνη της.

Απόδοση από το: israel365news.com, Corfiatiko.blogspot.com

Τα ιερογλυφικά της Βιβλικής Χέτι αποκαλύπτουν μυστικό υπόκοσμο μέσα στον φλοιό της Γης Τα ιερογλυφικά της Βιβλικής Χέτι αποκαλύπτουν μυστικό υπόκοσμο μέσα στον φλοιό της Γης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.