Το μυστήριο του μονόλιθου Sayhuite

Το Sayhuite είναι ένας αρχαιολογικός χώρος των Inca που βρίσκεται περίπου 47 χιλιόμετρα ανατολικά του Abancay στο Περού. Σύμφωνα με τους ιστορικούς ο τόπος ήταν ιερό που σχετίζονταν με τη λατρεία του νερού και οι θρύλοι των περιγράφουν καλυμμένο από φύλλα χρυσού. Πολλαπλά απομεινάρια έχουν βρεθεί στο σημείο, αλλά το πιο παράξενο από όλα είναι o μονόλιθος Sayhuite.

Ο μονόλιθος Sayhuite, μία τεράστια πέτρα με γεωμετρικές παραστάσεις ζώων, όπως ερπετά, βάτραχους και αιλουροειδή. Βρέθηκε στην κορυφή του Concacha Hill, και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ένα είδος υδραυλικού τοπογραφικού μοντέλου. Στην πέτρα φαίνονται καθαρά βεράντες, λιμνούλες, ποτάμια, σήραγγες και αρδευτικά κανάλια.

Δεν είναι ξεκάθαρο το τι ήταν. Ο Arlan Andrews είναι της άποψης ότι πρόκειται για ένα μοντέλο κλίμακας για να δοκιμάσει και να μελετήσει τις ιδιότητες του νερού (θυμηθείτε ότι το μέρος ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στο υγρό στοιχείο), προκειμένου να εκτελέσει έργα προσφοράς ή να εκπαιδεύσει μηχανικούς και τεχνικούς.

Η πέτρα έχει αποδειχθεί ότι έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές, προσθέτοντας και αφαιρώντας στοιχεία. Οι διαστάσεις της είναι δύο μετρά ύψος και τέσσερα μέτρα πλάτος, και αποτελεί σήμερα το βασικό τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Αυτός που το δημιούργησε είναι ακόμα ένα μυστήριο. Παρόλο που είναι γνωστή ως πέτρα των Ίνκας, οι αρχαιολόγοι δεν είναι σίγουροι ότι αυτοί ήταν οι οικοδόμοι τους.

Το μυστήριο του μονόλιθου Sayhuite Το μυστήριο του μονόλιθου Sayhuite Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.