Άποφις: Μια ανάσα από τη Γη ο «Θεός του Χάους»

Η NASA ισχυρίζεται ότι ο Apophis θα περάσει τόσο κοντά που θα μπορούσε να επηρεαστεί η βαρύτητα της Γης. Θα είναι ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι.

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τον Αρχαίο Αιγυπτιακό Θεό του «Χάους» θα είναι ορατός αυτήν την εβδομάδα αφού θα περάσει κοντά από τη Γη.

Όσον αφορά την πιθανότητα σύγκρουσης, οι ειδικοί επισημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού ο αστεροειδής θα πετάξει πολύ μακριά και συγκεκριμένα, περίπου 43 φορές την απόσταση από τον πλανήτη μας έως το φεγγάρι. Άρα -προς το παρόν τουλάχιστον- γλιτώνουμε την... καταστροφή.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 99942 Apophis, έχει πλάτος 340 μέτρων - που είναι περίπου το ύψος του Πύργου του Άιφελ - και θα ταξιδεύει με ταχύτητα σχεδόν στα 25.000 μίλια/ώρα όταν πετάξει πάνω από τη Γη.

Θα έρθει μέσα σε 10.471.577 μίλια μακριά από την επιφάνεια της Γης - μέσα στο δαχτυλίδι κάποιων από τους δορυφόρους του πλανήτη μας και τα διαστημικά οχήματα που βρίσκονται σε τροχιά.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μικρούς αστεροειδείς, της τάξεως των 5-10 μέτρων, που πετούν γύρω από τη Γη σε παρόμοια απόσταση, αλλά είναι σπάνιο να περάσει τόσο κοντά ο αστεροειδής αυτού του μεγέθους.

Η NASA ισχυρίζεται ότι ο Apophis θα περάσει τόσο κοντά που θα μπορούσε να επηρεαστεί η βαρύτητα της Γης.

Ο αστεροειδής θα είναι ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι, και θα εμφανιστεί σαν ένα στίγμα του φωτός που διαπερνά τον ουρανό.

Άποφις: Μια ανάσα από τη Γη ο «Θεός του Χάους» Άποφις: Μια ανάσα από τη Γη ο «Θεός του Χάους» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Μαρτίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.