Σπίτια λαξευμένα σε συμπαγή βράχο

Ο αρχιτέκτονας και φωτογράφος Amey Kandalgaonkar έχει σχεδιάσει μια ριζική πρόταση για μια ιδιωτική κατοικία στην έρημο. Το "House Inside a Rock" συγχωνεύει αρχαίους τάφους με πέτρα, και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική για τη δημιουργία μιας σύγχρονης κατοικίας για να δημιουργήσει μια κατοικία που συνδυάζει τη γλώσσα του Μοντερνισμού με την αρχαία αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής.

Ο Kandalgaonkar με έδρα τη Σαγκάη εμπνεύστηκε από τους λαξευτούς τάφους του Mada'in Saleh της Σαουδικής Αραβίας, μνημειακές κατασκευές λαξευμένες σε συμπαγή πέτρα σε απομακρυσμένες, ερημικές περιοχές.

Τα σπίτια φαντάζουν με μεγάλα επίπεδα σκυροδέματος τοποθετημένα στην πρόσωψη ενός τεράστιου λίθου από ψαμμίτη, σχηματίζοντας τα κομψά, μινιμαλιστικά όρια της δομής. Οι καθαρές γραμμές του εξωτερικού αντιπαραθέτουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες του σχηματισμού βράχου δημιουργώντας μια οπτική ισορροπία.

Άλλα έργα επίσης περιλαμβάνουν ένα μελλοντικό όραμα για μια ινδική στέπα και μια σύγχρονη συστροφή στην παραδοσιακή κινεζική παγόδα.

Σπίτια λαξευμένα σε συμπαγή βράχο Σπίτια λαξευμένα σε συμπαγή βράχο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.