Το χωριό στο Βουνό των Κενταύρων

Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας, το Πήλιο αποτελεί ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική εξόρμηση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα γραφικά χωριά, η καταπράσινη και πανέμορφη φύση, η εξαιρετική τοπική γαστρονομία συγκαταλέγονται σε όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που καθιστούν το Πήλιο ως έναν προορισμό παντός καιρού.

Ανάμεσα στους προορισμούς του που ξεχωρίζουν, καθώς η θέα που απλώνεται μπροστά του προς τα νερά του Παγασητικού είναι απρόσκοπτη και εκπληκτική, η Μακρινίτσα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι την αποκαλούν και ως το «μπαλκόνι» του Πηλίου, καθώς από εδώ το βλέμμα φτάνει ακόμη και μέχρι το Βόλο, ενώ χάνεται στα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά στο βουνό των Κενταύρων, σε απόσταση 11 χλμ. από το Βόλο, που μαγεύει τον επισκέπτη τόσο με την θέα, για την οποία και φημίζεται, όσο και για την ανόθευτη εμπειρία που του προσφέρει. Με βασικό ατού της το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νομού, η Μακρινίτσα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, τόσο κοντά, όσο και μακριά από την πόλη.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα παραδοσιακά, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια, τα πέτρινα καλντερίμια, η γραφική ατμόσφαιρα και φυσικά η απρόσκοπτη θέα στο Βόλο και τα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, με την κρήνη που τρέχει γάργαρο νερό και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, αποτελεί σημείο αναφοράς του χωριού. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την απεριόριστη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο, ενώ το χωριό διαθέτει και γραφικές ταβέρνες.

Στα όσα αξίζει να δει κανείς στο χωριό το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη του 1844, το οποίο χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1985.

newsbeast

Το χωριό στο Βουνό των Κενταύρων Το χωριό στο Βουνό των Κενταύρων Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.