Μυστηριώδη εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αρχαίων μνημείων

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους γοητευόμαστε τόσο πολύ από τα αρχαία κτίρια σήμερα είναι το μυστήριο για το πώς θα μπορούσαν να εργαστούν και να δημιουργηθούν μαζί με τεράστια ακρίβεια τεράστιες πέτρες, τόσο συχνά για εμάς. Οποιοδήποτε ελάττωμα ή απόκλιση σε αυτά τα κτίρια είναι εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά.

Η κλασική εξήγηση είναι ένας συνδυασμός απλών, πρωτόγονων εργαλείων και εξαιρετικών ανθρώπινων παραστάσεων. Αλλά δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση για το γιατί οι τεχνικές κατασκευής και τα στυλ είναι τόσο παρόμοια σε ολόκληρο τον πλανήτη, αν τα κοιτάξετε σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πέτρες με σκαλιστά σχήματα Τ ή κλεψύδρες σε τεράστιες αρχαίες μεγαλιθικές κατασκευές. Για να ενισχυθούν τα τείχη, τα μεταλλικά κράματα χύθηκαν στις πέτρες θεμελίωσης χρησιμοποιώντας δεξιότητες και γνώσεις που μοιάζουν να είναι παρόμοιες σε όλο τον κόσμο.

Λείπουν συνδέσεις

Εκτός από το μυστήριο της ίδιας της κατασκευής, δεν έχουμε ακόμη μια σύνδεση: Τι συνέβη με τα εργαλεία; Γιατί δεν έχουμε αρχεία που να εξηγούν αυτές τις εκπληκτικές μεθόδους σχεδιασμού; Διατηρήθηκαν σκόπιμα αυτές οι μέθοδοι μυστικές ή έχουμε πάντα τις απαντήσεις μπροστά στα μάτια μας; Είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βρήκαμε σαφή στοιχεία για τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν, ότι ένα από αυτά είναι μόνο παροδικός ήχος και δόνηση; Και είναι ένας άλλος λόγος που δεν καταλάβαμε καθόλου τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε;

"Πλωτές αιγυπτιακές πέτρες"

Ένα αρχαίο έργο ενός αρχαίου Αράβου ιστορικού και γεωγράφου υποδηλώνει ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ήχο για να μεταφέρουν τεράστια πέτρινα μπλοκ. Ο Ηρόδοτος της Αραβίας ηχογράφησε αυτόν τον αιώνιο μύθο γύρω στο 947 μ.Χ.

Σύμφωνα με το Mysterious Universe, ο θρύλος έχει ως εξής:

"Κατά την κατασκευή των πυραμίδων, οι δημιουργοί τους τοποθέτησαν προσεκτικά αυτό που περιγράφεται ως μαγικός πάπυρος κάτω από τις άκρες των τεράστιων πετρών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή. Στη συνέχεια χτύπησαν τις μεμονωμένες πέτρες με κάτι που περιγράφουν μυστηριωδώς ως μεταλλική ράβδο. Ιδού, οι πέτρες άρχισαν αργά να ανεβαίνουν στον αέρα και - όπως οι υπάκουοι στρατιώτες που εκτελούν εντολές χωρίς ομιλία - προχώρησαν με αργό, μεθοδικό τρόπο στη σειρά λίγα μέτρα πάνω από ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλεται και από τις δύο πλευρές από παρόμοιες, μυστηριώδεις μεταλλικές ράβδους."

Ένα σενάριο του Abu Al-Hasan Ali al-Mas zachycudi απεικονίζει έναν αραβικό θρύλο που λέει ότι οι Αιγύπτιοι έχτισαν πυραμίδες με τη βοήθεια της μετεωρισμού. Έβαλαν ένα «μαγικό πάπυρο» κάτω από βαριά πέτρινα τετράγωνα και στη συνέχεια τους τράβηξαν με μεταλλική ράβδο. Οι πέτρες ανέβηκαν και ανυψώθηκαν κατά μήκος του μονοπατιού που καθορίζονται από αυτές τις μεταλλικές ράβδους.

Το σκήπτρο της δύναμης

Όλοι έχουμε δει αιγυπτιακές θεότητες (όπως ο Anubis) να στέκονται με μια παράξενη ράβδο στο χέρι τους, όπως στην παραπάνω εικόνα. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το θέμα. Ονομάζεται κυλινδρικό σκήπτρο ή σκήπτρο αντοχής και είναι ένα ραβδί με διχαλωτή βάση, τελειωμένο με μυτερή κεφαλή σε σχήμα σκύλου ή άλλου ζώου. Η ράβδος είναι λεπτή, απόλυτα ευθεία και συνδέεται με άλλα μυστηριώδη αντικείμενα, όπως ο Ankh και ο Djed. Ήταν μόνο συμβολικά ή θα μπορούσαν να είναι συγκεκριμένα πραγματικά εργαλεία;

Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια της Αρχαίας Ιστορίας, αυτά τα αντικείμενα είναι σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τη βασιλική δύναμη και την κυριαρχία.

"Τα τρία πιο σημαντικά σύμβολα που εμφανίζονται συχνά σε όλα τα είδη των αιγυπτιακών έργων τέχνης, από διάφορα φυλακτά μέχρι την αρχιτεκτονική, ήταν το ankh, το Jedi και το σκήπτρο. Αυτά απεικονίζονταν συχνά σε επιγραφές και εμφανίστηκαν επίσης σε σαρκοφάγους, είτε όλοι μαζί είτε ξεχωριστά. Το σχήμα του κάθε αντιπροσωπεύει την αιώνια αξία: το ankh αντιπροσώπευε τη ζωή, τη σταθερότητα του Jedi και τη δύναμη του σκήπτρου."

Μερικά σχέδια δείχνουν τους αποδέκτες της δύναμης να κρατούν την οροφή του ιερού ενώ ο Horus κοιτάζει ψηλά. Ομοίως, ο Τζεντ μπορεί να φανεί στις μεταφράσεις των ναών του συγκροτήματος Djoser στη Σακκάρα, που απεικονίζονται ως υποστηρίζοντας τον ουρανό.

Δέκτες

Ένα βίντεο από τους Αρχαίους Αρχιτέκτονες διερευνά αυτήν την ιδέα σε μεγαλύτερο βάθος και δείχνει παραδείγματα πιρούνων συντονισμού που χρησιμοποιούν οι Αιγύπτιοι. Ο αφηγητής Matthew Sibson από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει συναρπαστικές ιδέες για το πώς οι Αιγύπτιοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα όπως το σκήπτρο της δύναμης και το συντονισμό για την κοπή των σκληρότερων λίθων μόνο με τη βοήθεια της δύναμης του ήχου και των κραδασμών. (δείτε το βίντεο παρακάτω).

Η απεικόνιση αυτών των πιρουνιών συντονισμού φαίνεται στο άγαλμα της Ίσις και του Ανούμπη, όπου και οι δύο κρατούν ένα είδος ράβδου. Δύο πιρούνια συντονισμού είναι σκαλισμένα μεταξύ των δύο θεών, που φαίνεται να συνδέονται με καλώδια. Κάτω από τα πιρούνια υπάρχει ένα στρογγυλεμένο αντικείμενο στη μέση με τέσσερα δόντια και κάτι που μοιάζει με ένα βέλος προς τα πάνω.

Στο βίντεο, η Sibson δείχνει ένα ενδιαφέρον αλλά μη επαληθευμένο e-mail 1997 από το KeelyNet.com. Ισχυρίζεται ότι οι Αιγυπτιολόγοι βρήκαν αρχαία πιρούνια συντονισμού, τα οποία ονόμαζαν «ανώμαλα» επειδή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν καθόλου τον σκοπό τους.

Πριν από λίγα χρόνια, ένας Αμερικανός φίλος μπήκε στην αποθήκη ενός αιγυπτιακού μουσείου διαστάσεων περίπου 8 x 10 πόδια. Μέσα, βρήκε «εκατοντάδες» κάτι, το οποίο στη συνέχεια περιέγραψε ως «δέκτες». Αυτά μοιάζουν με καταπέλτες, αλλά με το σύρμα τεντωμένο μεταξύ των άκρων του "πιρούνι" και το ύψος τους κυμαινόταν από περίπου 8 ίντσες έως 8 έως 9 πόδια. Παρεμπιπτόντως, επιμένει ότι δεν ήταν σίγουρα ένα μη μεταλλικό υλικό, αλλά ένας «χάλυβας». Αυτά τα αντικείμενα έμοιαζαν με το γράμμα "U" με μια λαβή (κάτι σαν μια σχάρα) και δονήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού χτύπησαν στο σύρμα. Αναρωτιέμαι αν αυτές οι συσκευές δεν θα μπορούσαν να έχουν σκληρυμένα εξαρτήματα στην κάτω πλευρά των λαβών και αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ενώ δονήθηκαν, για να κόψουν ή να χαράξουν πέτρα."

Παρόλο που αυτό το e-mail είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο ανεκδοτικά στοιχεία, φαίνεται να επιβεβαιώνει την απεικόνιση των καλωδίων που εκτείνονται μεταξύ των ακίδων στα αγάλματα του Isis και του Anubis. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε έναν πολύ παλαιότερο κύλινδρο στεγανοποίησης της Σουμερίας, που απεικονίζει ένα πράγμα που μοιάζει με ένα πιρούνι ρύθμισης. Με κάθε νέο εύρημα, φαίνεται ότι οι αρχαίοι άνθρωποι γνώριζαν πολύ περισσότερα για τα αποτελέσματα του ήχου και των κραδασμών από ό, τι νομίζουμε.

Βίντεο: Πώς κόπηκαν οι πέτρες με ήχο στην αρχαιότητα: προηγμένη αρχαία τεχνολογία

Σήμερα μαθαίνουμε νέους τρόπους εξέτασης αρχαίων κτιρίων. Η Αρχαιοακουστική μας αποκαλύπτει πόσο κρίσιμος ήχος έπαιξε για την αρχαία αρχιτεκτονική σε όλο τον κόσμο. Η μελέτη των κυματικών, εν τω μεταξύ, δείχνει πώς οι δονήσεις αλλάζουν τη γεωμετρία της ύλης με έναν περίπλοκο και ανεξήγητο τρόπο. Επιπλέον, όταν ανακαλύπτονται νέα σωματίδια και αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης για να μάθουν πώς λειτουργεί η ίδια η ύλη, αποκαλύπτονται τα μυστικά της κβαντικής μηχανικής. Θα φτάσουμε ποτέ σε ένα στάδιο όπου τελικά καταλαβαίνουμε πώς οι αρχαίοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπόρεσαν να δημιουργήσουν τέτοια γιγάντια μνημεία;

Πηγή: suenee.cz

Μυστηριώδη εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αρχαίων μνημείων Μυστηριώδη εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αρχαίων μνημείων Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Μαρτίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.