Ο Κολόμβος χάθηκε στην Αμερική, δεν την... ανακάλυψε!

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική. Το ψέμα! Κι όμως αυτό μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και αυτό έχει περάσει στον κόσμο. Ποια είναι η αλήθεια;

Ιταλός -και αυτό δεν είναι βέβαιο- Cristoforo Colombo. Γεννήθηκε το 1451, μάλλον. Υπάρχουν ενδοιασμοί για την ακρίβεια της χρονολογίας. Σίγουρο είναι ότι ο Χριστόφορος πέθανε στις 20 Μαΐου 1506. Επίσης σίγουρο είναι ότι ξεκίνησε το πρώτο από τα τέσσερα ταξίδια του στις 3 Αυγούστου 1492 και έφτασε σε ένα νησάκι, στις Μπαχάμες, τον ίδιο χρόνο, το 1492, στις 12 Οκτωβρίου.

Ο Κολόμβος ξεκίνησε για να πάει στην Ασία. Δεν ήξερε -κακώς!- πού είναι η αμερικανική ήπειρος. Αν υπάρχει τέτοια γη... Κακώς, διότι πριν από αυτόν ένας σωρός άλλοι είχαν πατήσει τη γη του «νέου κόσμου», όπως χαρακτηρίστηκε η Αμερική, μετά τον Κολόμβο.

Όταν ο Χριστόφορος στην άγνωστη ήπειρο συνάντησε ιθαγενείς, τους πέρασε για τους... Ινδούς της γνωστής Ασίας. Κατοίκους της Ινδίας! Νόμιζε ότι έπιασε Ινδία, πως διέσχισε την Ιαπωνία. Γι' αυτό τους Αμερικανούς ερυθρόδερμους τους είπε... Ινδιάνους. Και έτσι έμεινε: Οι ερυθρόδερμοι αποκαλούνται μέχρι σήμερα Ινδιάνοι.

Και η Κολομβία πήρε το όνομα της από τον Κολόμβο. Άλλη ντροπή αυτή!

Πριν από τον Κολόμβο στην Αμερική είχαν πάει άλλοι Ευρωπαίοι. Είναι σίγουρο -και δεν αμφισβητείται- ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πρώτα, και έπειτα οι τρομεροί Βίκινγκς με τις βάρκες και τα αρκουδοτόμαρα στο κορμί τους έφθασαν μέχρι την Αμερική γύρω στο 950 μετά Χριστόν. Δεν την ανακάλυψε ο Κολόμβος για λογαριασμό της βασιλικής Ισπανίας - του κλήρωσε στον δρόμο! Δεν είχε βάλει πλώρη για την Αμερική. Από λάθος του πάτησε έναν άγνωστο τόπο.

Το 1492 λογίζεται ότι «ανακαλύφθηκε» η Αμερική, διότι αμέσως μετά ακολούθησε η εποίκησή της από τον υπόκοσμο και τους τυχοδιώκτες της Ευρώπης.

Πηγή: zougla

Ο Κολόμβος χάθηκε στην Αμερική, δεν την... ανακάλυψε! Ο Κολόμβος χάθηκε στην Αμερική, δεν την... ανακάλυψε! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.