Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που είναι περήφανη για την Ελληνική καταγωγή της

Οι οπαδοί της Κροτόνε κυματίζουν μια σημαία "Magna Graecia". Φωτογραφία: FC Crotone


Η ομάδα ποδοσφαίρου Κροτόνε της Ιταλίας έχει λεγεώνες αφοσιωμένων οπαδών που χαιρετίζουν περήφανα την Ελληνική καταγωγή της ομάδας.

Κανονικά θα περίμενε κανείς ότι οι ενθουσιώδεις οπαδοί μιας ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι περήφανοι για την ομάδα τους και τη χώρα τους και όχι για ένα γειτονικό έθνος, σωστά;

Λοιπόν, η κατάσταση με την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Κροτόνε είναι αρκετά διαφορετική - και πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Κροτόνε, που ιδρύθηκε το 1910, με έδρα την πόλη Crotone της Καλαβρίας, αγωνίζεται επί του παρόντος στη Serie B της Ιταλίας και έχει μεγάλες ελπίδες να καταφέρει να προκριθεί σύντομα στη Serie A της χώρας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η πόλη του Κρότωνα ήταν Ελληνική αποικία

Η περιοχή της Καλαβρίας, όπου βρίσκεται η Κροτόνε, βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου πελάγους της Ιταλίας.


Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτήν την ομάδα, ωστόσο, δεν είναι η αθλητική της ικανότητα, αλλά η εθνική ταυτότητα των φιλάθλων της.

Οι οπαδοί της Κροτόνε είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την Ελληνική καταγωγή της πόλης τους, ο οποίος ήταν ο αρχαίος Ελληνικός οικισμός Kroton, μια από τις πρώτες Ελληνικές αποικίες που ιδρύθηκε στη νότια Ιταλία.

Μέρος της ακμάζουσας αποικίας της «Magna Graecia», ο Κρότωνας ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους που έφυγαν από την περιοχή της Αχαΐας, ακριβώς απέναντί της στην άλλη πλευρά του Ιονίου, το 710 π.Χ.

Οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Κροτόνε αγκαλιάζουν τις Ελληνικές ρίζες

Ωστόσο, παρά τους 27 αιώνες από την ίδρυση της πόλης και στην εποχή μας, οι ποδοσφαιρόφιλοι του Κρότονα διατηρούν και γιορτάζουν την Αρχαία Ελληνική τους ταυτότητα.

Το μότο της ομάδας δεν είναι άλλο από τον όρο «Magna Grecia» και οι Κροτωναίοι υπερηφανεύονται ως «La Capitale Della Magna Grecia» (Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας.)

Τα δύο βασικά συνθήματα που λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι της ομάδας της Κροτόνε κάθε φορά που παίζει η ομάδα τους είναι «Salutate la Magna Grecia» (Υπόκλιση στη Μεγάλη Ελλάδα) και «Noi siamo la Magna Grecia» (Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα), και τα δύο, τονίζουν τις Ελληνικές ρίζες της ομάδας.

Θαυμαστές της Κροτόνε που δείχνουν ένα γιγάντιο πανό με τον χάρτη της περιοχής τους και το Ελληνικό όνομα της πόλης τους, "Kroton". Φωτογραφία: FC Crotone


Το πανό της ομάδας δείχνει επίσης έναν χάρτη της νότιας Ιταλίας ή «Magna Graecia», με το αρχαίο Ελληνικό όνομα της πόλης «Kroton» γραμμένο πάνω του, μαζί με τους αιώνες που έφτασαν στην περιοχή οι πρώτοι Έλληνες άποικοι.

Οι περισσότερες από τις σημαίες των οπαδών της Κροτόνε περιλαμβάνουν απεικονίσεις αρχαίων Ελληνικών κρανών, φιγούρες Ελλήνων πολεμιστών και Μαιάνδρους, και οι Έλληνες υπήκοοι είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη χαρούμενη κοινότητα οπαδών του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα αγωνίστηκε στο διάσημο πρωτάθλημα της Serie A της Ιταλίας από το 2016 έως το 2018, και τώρα ελπίζει ότι σύντομα θα επιστρέψει στην κατηγορία, κάνοντας τη …Magna Graecia και πάλι μεγάλη!

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Ντίνος - Αρχαία Ελληνικά

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που είναι περήφανη για την Ελληνική καταγωγή της Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που είναι περήφανη για την Ελληνική καταγωγή της Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.