Είσαι ένα θεϊκό και αθάνατο Ον

Είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο Ον – ένα πολύτιμο παιδί του σύμπαντος. Η βασική εργασία σου στη Γη είναι να αναγνωρίσεις την αληθινή σου φύση, ως ένα πνευματικό, δημιουργικό ον. Το «εγώ» σου όμως, το οποίο συνδέεται με το θνητό σου κομμάτι, πολεμά αυτή την αλήθεια με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο πάνω σου. Αυτό (το εγώ) σε ρίχνει μέσα στη σύγχυση και την απόγνωση και φροντίζει να ξεχνάς την αληθινή σου ταυτότητα.

Όταν αναγνωρίσεις, πως είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο ον με δύναμη να δημιουργείς και τη δυνατότητα να κατέχεις πολλές ικανότητες, η στενοχώρια και η απόγνωση εξαφανίζονται. Οι ανθρώπινες εμπειρίες σου είναι πλήρεις από χαρά, ηρεμία, εσωτερική ειρήνη. Εάν δεν αναγνωρίζεις τη θεϊκότητά σου και αντ’ αυτού επιτρέπεις στο εγώ σου να σε ορίζει/προσδιορίζει, παραμένεις δέσμιος του φόβου, δυστυχισμένος και αποκομμένος από την πραγματική σου αποστολή εδώ στη Γη – και ανίκανος να δώσεις έκφραση στο δημιουργικό σου πνεύμα.

Η πιο σημαντική όψη της αποστολής σου εδώ στη Γη, ως θεϊκό και αθάνατο ον, είναι ακριβώς να αποδεχτείς και να εκφράσεις με μαεστρία στη δημιουργικότητα σου. Η Γη και η εμπειρία του να είναι κανείς άνθρωπος, δίνει στην ψυχή σου το καλύτερο σχολείο, εντός του οποίου μπορείς να ανακαλύψεις τη δημιουργικότητα σου, εντός του οποίου μπορείς να μάθεις μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου και να εξελιχθείς. Οι αρχαίοι μύστες της διάστασης σου ονόμαζαν αυτή τη διαδικασία, κατά την οποία ο μόλυβδος του «εγώ» σου μετατρέπεται στο χρυσάφι της ψυχής σου, «αλχημεία».

Θα αναρωτιέσαι σίγουρα τι ακριβώς σημαίνει να είσαι ένα θεϊκό αθάνατο Ον. Αυτό φανερώνει πως δεν είσαι το σώμα σου, η προσωπικότητα σου ή το «εγώ» σου – επίσης δεν είσαι το παρελθόν σου ή το μέλλον σου. Δεν χρειάζεται να ορίσεις τον εαυτό σου μέσω των εμπειριών σου ή τις διάφορες προϋποθέσεις, διότι όλα αυτά είναι εργαλεία τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όμως δε είναι μέρος αυτού που πραγματικά είσαι.

Είσαι Πνεύμα – μία φλογερή, ουράνια νόηση, που έχει δημιουργηθεί από το Θεό και στην ουσία της απεριόριστη. Δεν χρειάζεται να γίνεις «πνευματικός», σαν να είχες κάποιο βασικό ελάττωμα, που θα πρέπει να διορθώσεις και να ξεπεράσεις, όπως νομίζουν πολλοί από εσάς. Είσαι Πνεύμα. Αποδέξου αυτή την πραγματικότητα, δώσε της έκφραση, αγάπησε και απόλαυσε την.

Δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός κόσμος, του οποίου χρειάζεται να κερδίσεις τη συγκατάθεση ή την έγκριση. Υπάρχει μόνο μια ανθρώπινη οικογένεια, στην οποία όλοι είναι αδιαχώριστα ενωμένοι σε ένα μοναδικό θεϊκό σώμα. Είσαι τόσο μέλος αυτής της κοινότητας, όσο και ιερή έκφραση της Αγάπης και παιδί του Θεού.

Το μοναδικό πράγμα που σε κρατά μακριά από αυτή τη συνειδητοποίηση είναι το δικό σου «εγώ», το τμήμα του προσωρινού φυσικού σου οχήματος – του σώματος, εντός του οποίου μαθαίνεις όσο καιρό είσαι εδώ πάνω στη Γη. Αυτό το «εγώ» προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα και επιθυμεί να σε κάνει να πιστεύεις, πως αυτό πράγματι έχει τον έλεγχο. Το εγώ είναι γεμάτο φόβο, είναι συγχυσμένο, θέλει να χειραγωγεί και κάνει ότι είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για να σε αποσπά από το να αναγνωρίσεις την ψυχή σου, τον αληθινό σου εαυτό. Μην παραδίδεσαι στη μαγεία του.

Σου συνιστούμε ωστόσο να μην προσπαθήσεις να απελευθερωθείς από το εγώ σου, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Όσο ζεις, ζει και το εγώ σου. Η προσπάθεια να το ξεπεράσεις μοιάζει σαν το παιχνίδι με τη γάτα και το ποντίκι, το οποίο σε εμποδίζει τελικά από το να ζήσεις σύμφωνα με τον ανώτερο σου εαυτό. Πολύ περισσότερο οφείλεις να αγαπήσεις και να αποδεχτείς αυτή τη όψη της οντότητας σου για αυτό που πραγματικά είναι: το περιορισμένο τμήμα σου, το οποίο επιθυμεί να έχει τον έλεγχο. Να γελάς με το «εγώ» σου (φυσικά με αγάπη) και να αγνοείς τις ιδέες του.

Δεν είναι η φωνή της ουσίας του εαυτού σου και δεν μεταδίδει την αλήθεια. Εάν ακούς το «εγώ» σου, θα παραμορφωθείς από την αρνητικότητα και το φόβο. Θα αποπροσανατολίσει την ψυχή σου με τις ατέλειωτες ανασφάλειες του, τις απαιτήσεις και τις απειλές του, οι οποίες όσο περισσότερη προσοχή τους δίνεις τόσο μεγεθύνονται.

Αντί να εστιάζεις στις λανθασμένες προτάσεις του, συγχρονίσου με το θεϊκό στοιχείο εντός σου –την ψυχή σου. Αυτή θα σε οδηγήσει στη αλήθεια, πως είσαι πολύτιμος και πως ο Θεός, το σύμπαν, οι πνευματικοί οδηγοί, οι άγγελοι και εμείς οι απόστολοι σε αγαπάμε πάνω από όλα. Ως ευλογημένο παιδί του Θεού, αποτελείσαι μόνο από αγάπη. Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς το κάνει ο Παντοδύναμος – δίχως περιορισμούς, ελεύθερα και δίχως όρια και όρους. Είσαι εδώ στη Γη για να αποδεχτείς και να χειριστείς με μαεστρία αυτή την αλήθεια.

• Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι για σένα κάτι το εντελώς καινούργιο και δεν μπορείς να φανταστείς, πως εντός σου και εντός των άλλων, υπάρχει κάτι θεϊκό, εάν το βρίσκεις υπερβολικό να έχεις τέτοιες υπέροχες σκέψεις ή εάν συνήθως έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση… τότε σε σχέση με αυτό το μάθημα Ψυχής είσαι ένας αρχάριος μαθητής.

• Εάν αναγνωρίζεις πως είσαι η Ψυχή σου, όμως δεν μπορείς με τίποτε να πιστέψεις στην ιερότητα σου, εάν σκέπτεσαι πως είναι δυνατό να γίνεις θεϊκός, όμως όχι σε αυτή τη ζωή, εάν γενικά ορίζεις τον κόσμο μέσω της άποψης και της γνώμης των άλλων και σε απασχολεί συνεχώς η εξωτερική σου εμφάνιση… τότε είσαι ένας προχωρημένος μαθητής.

• Εάν ελέγχεις τις σκέψεις σου, σκέφτεσαι με ευρύτητα, αισθάνεσαι πως ο Θεός σε αγαπά και γνωρίζεις πως είσαι ένα πνευματικό Ον… τότε βρίσκεσαι στην φάση του πεπειραμένου φοιτητή.

• Εάν αποδέχεσαι, πως είσαι θεϊκός, δεν φέρεις οποιαδήποτε αντίσταση απέναντι στην αλήθεια της αθάνατης ψυχής σου, βιώνεις τη ζωή ως ιερή και αναρωτιέσαι πως μπορείς να πραγματώσεις καλύτερα τις επιθυμίες σου… τότε βρίσκεσαι στο δρόμο που οδηγεί στο να γίνεις μαέστρος αυτού του μαθήματος.

Εάν είσαι αρχάριος μαθητής:

• Πάρε βαθιές εισπνοές και νιώσε πως σου χαρίζουν ζωή. Είναι η βάση του πνεύματος σου.

• Σκέψου σχετικά με την ψυχή σου και σημείωσε τι πραγματικά σου χαρίζει φλογερή χαρά.

•Πρόσεξε τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων και μην εστιάζεις στις διαφορές. Αναγνώρισε τι είναι καλό στους ανθρώπους και τι πραγματικά υπέροχο.

• Πάψε να αναζητάς αναγνώριση από τους άλλους και αποδέξου τη θεϊκότητα σου.

Εάν είσαι προχωρημένος μαθητής:

• Συγκεντρώσου σε πράγματα πάνω σου που σου αρέσουν, εκτιμάς και αγαπάς και μάλιστα συχνά και φωναχτά.

• Εξέφρασε δυνατά και καθαρά πως αναγνωρίζεις πλήρως τον εαυτό σου.

• Πάρε το χρόνο να σημειώσεις ποιες δραστηριότητες σου φέρνουν εσωτερική ειρήνη και απόλαυσε τες.

• Ενδυνάμωσε τη συνειδητοποίηση πως ο Δημιουργός σου σε αγαπά

Εάν είσαι πεπειραμένος φοιτητής:

• Υπενθύμιζε καθημερινά στον εαυτό σου πως είσαι ένα θεϊκό Ον.

• Κοίταξε μέσα στις ψυχές των ανθρώπων

• Αναγνώρισε το πνεύμα του Θεού, μέσα σε κάθε Ον.

• Αγνόησε κάθε σκέψη ή συναίσθημα, που σε κάνουν να αμφιβάλεις για την αξία σου και προσανατολίσου στο να ζήσεις μία ζωή σε αρμονία με το θεϊκό Πνεύμα.

Εάν νομίζεις πως είσαι στο δρόμο του να γίνεις μαέστρος αυτού το μαθήματος:

• Γέλα με το «εγώ» σου και γέμισε χαρά για το πνεύμα σου

• Εξέλιξε την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού σου

• Να είσαι ανοιχτός στη θεϊκή σου φύση

• Αγάπησε τον εαυτό σου δίχως όρια

Το μάθημα της ψυχής σου:

«Είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο Ον»

Εργασία Ψυχής:

«Να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως σε αγαπά ο Θεός»

της Sonia Choquette

Είσαι ένα θεϊκό και αθάνατο Ον Είσαι ένα θεϊκό και αθάνατο Ον Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.