Το χιλίων ετών χρυσό αεροπλάνο του πολιτισμού Quimbaya που πετάει - Βίντεο

Το χρυσό αεροπλάνο της Κολομβίας αναφέρεται στα αντικείμενα Quimbaya. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι τίποτα παραπάνω από αναπαραστάσεις πουλιών και εντόμων. Ωστόσο, υπάρχουν θεωρητικοί που ισχυρίζονται ότι τα αεροπλάνα αντιπροσωπεύουν αρχαίες ιπτάμενες μηχανές.

Ίσως ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα παρέχουν στοιχεία εξωγήινης επαφής (ή ταξιδιού στο χρόνο, ή ενός προϊστορικού, πολιτισμού). Ίσως δεν το κάνουν. Εσύ αποφασίζεις…

Σύμφωνα με τη «συμβατική» ιστορία, τα αεροσκάφη που κινούνται κυκλοφορούν μόνο από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Έτσι, αν αυτό είναι αλήθεια, γιατί ο πολιτισμός Quimbaya έφτιαχνε μικρά μοντέλα αεροπλάνα πριν από χίλια χρόνια;

Ενώ δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για την προέλευση των αντικειμένων, υπάρχει διαφορά απόψεων σχετικά με το αν αντιπροσωπεύουν πραγματικά ιπτάμενες μηχανές. Οι επικριτές της θεωρίας λένε ότι τα τεχνουργήματα των Quimbaya δεν μπορούν να είναι αεροπλάνα απλώς και μόνο επειδή ο πολιτισμός δεν ήξερε πώς να κατασκευάζει αεροπλάνα, αλλά αυτό μοιάζει με πολύ κακή λογική - τα μικρά μοντέλα είναι ενδιαφέροντα ακριβώς επειδή φαίνεται να δείχνουν κάτι που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν.

Τούτου λεχθέντος, είναι λίγο ύποπτο πώς φαίνεται να δείχνουν αεροπλάνα ακριβώς όπως είναι σήμερα, παρά σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της ιστορίας (είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον).

Πολλά άλλα μικρά χρυσά αντικείμενα από τον πολιτισμό των Quimbaya δείχνουν ξεκάθαρα πτηνά ή ψάρια, υποδεικνύοντας σε μερικούς ότι τα «αεροπλάνα» θα μπορούσαν να είναι πραγματικά πολύ στυλιζαρισμένα μοντέλα αυτών.

Το 1997, κατασκευάστηκαν ορισμένα ραδιοελεγχόμενα μοντέλα από αυτά και πέταξαν.


Ωστόσο, έχουν γίνει πειράματα για να δείξουν εάν οι αναλογίες των μοντέλων θα τους επέτρεπαν να βγουν στον αέρα. Σε μια δοκιμή, οι ραδιοελεγχόμενες εκδόσεις των αεροπλάνων Quimbaya μπόρεσαν να πετάξουν, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό-και το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι ερευνητές ήταν να αλλάξουν την κλίμακα, να αλλάξουν το σχέδιο και να προσθέσουν έναν κινητήρα.

Το χιλίων ετών χρυσό αεροπλάνο του πολιτισμού Quimbaya που πετάει - Βίντεο Το χιλίων ετών χρυσό αεροπλάνο του πολιτισμού Quimbaya που πετάει - Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.