Το 1926 ο Νίκολα Τέσλα προέβλεψε τον κόσμο του 2026

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε το 1926 στο αμερικανικό περιοδικό Collier’s, ο Νίκολα Τέσλα που βρισκόταν τότε προς το τέλος της καριέρας του, είχε κάνει εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον...

Είχε μιλήσει για πτήσεις ηλεκτρικών αεροπλάνων από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, για συχνότερους σεισμούς και για αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Προέβλεψε, ακόμα, ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα ο ένας με τον άλλο, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας συσκευές που χωρούν στην τσέπη τους.

«Όταν η ασύρματη τεχνολογία εφαρμοστεί τέλεια, όλη η γη θα μετατραπεί σ’ έναν τεράστιο εγκέφαλο, αυτό που είναι δηλαδή πραγματικά, με όλα τα πράγματα να είναι απλώς κομμάτια ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον στιγμιαία, ανεξαρτήτου απόστασης. Όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τον άλλον, σαν να τον έχουμε μπροστά μας ακόμα κι αν έχουμε χιλιάδες μίλια ανάμεσά μας», είχε πει στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων ο Νίκολα Τέσλα.

Ο Τέσλα μιλά επίσης για ένα μέλλον με εξαιρετικά εμπλουτισμένο από την "ασύρματη ενέργεια" πολιτισμό που ο ίδιος πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του αναζητώντας.

Η καθημερινή εφημερίδα ενός νοικοκυριού «θα τυπώνεται ασύρματα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Ο Τέσλα παρέμεινε επιφυλακτικός σχετικά με την επίμονη κατάσταση των ανθρώπων υπό υψηλή τεχνολογία. «Υποφέρουμε από την αλλοίωση του πολιτισμού μας επειδή δεν έχουμε ακόμα προσαρμοστεί πλήρως στην εποχή της μηχανής», ισχυρίζεται. «Η λύση των προβλημάτων μας δεν έγκειται στην καταστροφή αλλά στην κατοχή του μηχανήματος». Εδώ, στον 21ο αιώνα, φυσικά

Χάρη στην παγκόσμια επικοινωνία, «τα διεθνή όρια θα εξαλειφθούν σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση και την αρμονική συνύπαρξη των διαφόρων φυλών που κατοικούν στον κόσμο». Στο μεταξύ, οι νέες γενιές όλο και πιο μορφωμένων γυναικών, «θα ξεπεράσουν το παρελθόν και θα “ξαφνιάσουν” τον πολιτισμό με την πρόοδό τους».

Πολλοί θα επικροτήσουν τις απόψεις του Tesla σχετικά με την πρόοδο των γυναικών, αν και στη συνέχεια η σκέψη του κάνει στροφή και ακούγεται πολύ προχωρημένη ακόμη και για την εποχή μας: «η κατάκτηση νέων πεδίων γνώσης και η ενασχόληση των γυναικών με την ηγεσία θα διαλύσει τις γυναικείες ευαισθησίες και θα πνίξει το μητρικό ένστικτο, με αποτέλεσμα ο γάμος και η μητρότητα να θεωρούνται αποτρόπαια και ο ανθρώπινος πολιτισμός να πλησιάσει τον τέλειο πολιτισμό των μελισσών. Είναι το πιο οργανωμένο και έξυπνα συντονισμένο ζωικό σύστημα, επομένως γιατί να μην αναδιαρθρώσουμε και τον ανθρώπινο πολιτισμό γύρω από μια βασίλισσα;»

Το βίντεο βασίζεται και σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό Liberty το 1937, η οποία περιλαμβάνει ακόμα πιο δυσάρεστες προβλέψεις: «Η μόνη μέθοδος που είναι συμβατή με τις αντιλήψεις μας για τον πολιτισμό και τη φυλή είναι να εμποδίσουμε την αναπαραγωγή των “ακατάλληλων” με στείρωση και στοχευμένη καθοδήγηση της διαδικασίας ζευγαρώματος», επιμένει ο Tesla. «Ο υπουργός Υγείας και πολιτισμού θα είναι πολύ πιο σημαντικός το έτος 2035 από τον Υπουργό Πολέμου», είπε. Ενώ μίλησε και για την σχέση των ανθρώπων με την υψηλή τεχνολογία: «Υποφέρουμε από τη διαταραχή του πολιτισμού μας επειδή δεν έχουμε ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στην εποχή της μηχανής», ισχυρίζεται. «Η λύση των προβλημάτων μας δεν έγκειται στην καταστροφή αλλά στην κατάκτηση της μηχανής».

Δείτε το βίντεο με τις προβλέψεις του

Με πληροφορίες από το sansimera, diadrastika

Το 1926 ο Νίκολα Τέσλα προέβλεψε τον κόσμο του 2026 Το 1926 ο Νίκολα Τέσλα προέβλεψε τον κόσμο του 2026 Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.