Συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές σε Νέο Ρύσιο και Καρδία

Σπουδαία είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν σε Νέο Ρύσιο και Καρδία, στη Θεσσαλονίκη. Η «Τράπεζα Νέου Ρυσίου – Καρδίας» ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους εδώ και περίπου έναν αιώνα, αλλά ποτέ δεν είχε ερευνηθεί συστηματικά.

«Είναι μια ανασκαφή που διεξάγουμε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους να μάθουν οι φοιτητές μας να εξειδικευτούν. Ερευνητικά αποκαλύπτεται ένας οικισμός μεταξύ του 1000 και του 500 π.Χ.» δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μανώλης Μανωλεδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΔΙΠΑΕ.

Ο αρχαιολογικός χώρος Τράπεζα Νέου Ρυσσίου Καρδίας καλύπτει έκταση 14 στρεμμάτων. Έχει ανασκαφεί μέχρι στιγμής μόνο 5%.

Eίναι η έκτη χρονιά που πραγματοποιούνται ανασκαφές στο συγκεκριμένο χώρο. Κάθε χρόνο για ένα μήνα το καλοκαίρι ο τόπος παίρνει ζωή.

Τα ευρήματα μετά τη μελέτη και τη συντήρησή τους το χειμώνα, αναμένεται να εκτεθούν για να πουν τη δικιά τους ιστορία στις προθήκες του αρχαιολογικού μουσείου.

Πηγή: Σ. Πανούσης, ErtNews

Συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές σε Νέο Ρύσιο και Καρδία Συνεχίζονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές σε Νέο Ρύσιο και Καρδία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.