Το Πάρκο Ελληνικού στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερο από το Hyde Park στο Λονδίνο

Πάρκο Ελληνικού. Εικόνα: Lambda Development


Το Πάρκο Ελληνικού, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη ακριβώς νότια της Αθήνας, θα είναι μεγαλύτερο τόσο από το Hyde Park του Λονδίνου όσο και από το Central Park στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί, το Πάρκο Ελληνικού (Ελληνικό) θα είναι το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο σε όλη την Ευρώπη.

Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια για το πάρκο την Τετάρτη. Ο τεράστιος χώρος πρασίνου θα ενταχθεί στο τεράστιο έργο ανάπλασης του Ελληνικού στο πρώην αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Lamda δήλωσε ότι το Πάρκο του Ελληνικού θα ολοκληρωθεί το 2025.

Το Πάρκο Ελληνικού μέρος ενός φιλόδοξου έργου

Ολόκληρο το Hellinikon Project αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης αστικών υποδομών σε πράσινο πεδίο στην Ευρώπη, ειδικά σχεδιασμένη να πυροδοτήσει σημαντικές νέες επενδύσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το περιβάλλον, οι οποίες αναμένεται να έχουν θετικές επιπτώσεις, όχι μόνο για την περιοχή Αττικής αλλά για όλη τη χώρα.

Μέρος του τεράστιου πάρκου άνοιξε ήδη. Το τμήμα του Πάρκου του Ελληνικού που είναι ανοιχτό για το κοινό διαθέτει ένα σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού, ένα υπαίθριο γυμναστήριο, μια παιδική χαρά με φιλικό προς το περιβάλλον εξοπλισμό και έναν κήπο Ζεν με υδάτινα στοιχεία.

«Το Πάρκο του Ελληνικού είναι κάτι περισσότερο από ένα μεγάλο, καταπράσινο πάρκο. Είναι μια νέα πρόταση για έναν νέο τρόπο ζωής, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο, στον οποίο συνυπάρχουν φύση, άνθρωπος και προηγμένες εφαρμογές τεχνολογίας», δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lambda Development.

«Το Πάρκο του Ελληνικού θα είναι ένα πάρκο-εμπειρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών», τόνισε.

Η Chief Development Officer της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη, εξήρε το πάρκο, αποκαλώντας το «Πρωτότυπο Πάρκου σε διεθνές επίπεδο, που αποτελεί την καρδιά του Hellinikon Project».

Το Πάρκο του Ελληνικού, που βρίσκεται ακριβώς νότια της Αθήνας, θα είναι το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στην Ευρώπη μόλις ολοκληρωθεί. Εικόνα: Lambda Development


«Είναι ένα σύγχρονο πάρκο, κάθε τμήμα του οποίου θα έχει τη δική του προσωπικότητα, προσφέροντας ξεχωριστές δραστηριότητες και εμπειρίες, δείχνοντας τόσο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά όσο και τη σύγχρονη εικόνα της Ελλάδας», συνέχισε.

Το πάρκο θα περιλαμβάνει την Ολυμπιακή Πλατεία, η οποία θα γιορτάσει την κληρονομιά της Ελλάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ένα αμφιθέατρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις και συναυλίες.

Επιπλέον, το πάρκο θα λειτουργήσει ως υπαίθρια γκαλερί τέχνης με έργα μοντέρνας τέχνης και γλυπτικής, ιδιαίτερα Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο εντυπωσιακός πύργος της Μαρίνας στο Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ελλάδα

Ο Πύργος Μαρίνας στο Ελληνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα πρόκειται να είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα όταν ολοκληρωθεί.

Η Lamda Development, η εταιρεία πίσω από το φιλόδοξο έργο, παρουσίασε πέρυσι τα σχέδιά της για τον πρώτο ουρανοξύστη στην Ελλάδα.

Το νέο κτίριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ουρανοξύστης σε 45 ορόφους. Αυτοί οι όροφοι θα περιλαμβάνουν 200 διαμερίσματα, τα οποία θα αποτελούνται κυρίως από μονάδες ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων. Κάθε μονάδα έχει σχεδιαστεί για να έχει μπαλκόνι.

Ένα από τα σημεία πώλησης του κτιρίου είναι ότι τιμολογείται ως «πράσινο» κτίριο. Η ψηλή όψη, που θα είναι ο ψηλότερος «πράσινος» παράκτιος ουρανοξύστης σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, διαθέτει κατακόρυφους κήπους σε όλο το μήκος της καθώς και μερικά από τα νεότερα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά στην αρχιτεκτονική.

Το Πάρκο Ελληνικού στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερο από το Hyde Park στο Λονδίνο Το Πάρκο Ελληνικού στην Αθήνα θα είναι μεγαλύτερο από το Hyde Park στο Λονδίνο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.