Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός

Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη από τις νέες ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός! Ο λόγος για τον εντοπισμό ενός αγγείου πόσης το οποίο χρονολογείται στην Εποχή του Χαλκού (3300 π.Χ.-1200 π.Χ.), και ήρθε στο «φως» πριν από μερικές ημέρες.

Το αντικείμενο πλέον έχει παραδοθεί στην αρμόδια Εφορεία Παλαιοαναθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, φυλάσσεται κατάλληλα και αξιολογείται για την αξία του.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος χαρακτηρίζοντας «σημαντικό» το εύρημα και αναπτύσσοντας ως εξής τον συλλογισμό του: «Είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα ότι υπήρχε ζωή, δραστηριότητα και πολιτισμός της εποχής σε εκείνο το σημείο. Αυτό μας κάνει -χωρίς να είμαστε ειδικοί- να αισιοδοξούμε και να είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια».

Πρώτη δικαίωση και δέσμευση για συνέχεια

Στο περιθώριο της συνέντευξης ο δήμαρχος χαρακτήρισε το πρώτο εύρημα δικαίωση της προσπάθειας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα ευρήματα που ίσως ακολουθήσουν και δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή να συνεχίζει να στηρίζει το έργο σε δύο κατευθύνσεις, πρώτον με τις δικές της δυνάμεις και δεύτερον πιέζοντας την Πολιτεία για στήριξη των ανασκαφικών εργασιών με χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Το εύρημα είναι δικαίωση της επιμονής μας, ότι έπρεπε κάποτε να ξεκινήσει η προσπάθεια ανασκαφών, αλλά και δικαίωση της καλής συνεργασίας που έχουμε με την Εφορεία, την Περιφέρεια, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους άλλους φορείς» δήλωσε και σημείωσε: «Όσο προχωράει το πράγμα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να το στηρίξουμε με δικά μας μέσα, να το προωθούμε και να διεκδικούμε (χρηματοδοτικά εργαλεία) από το κέντρο».

Με δεδομένες τις εξελίξεις, ο δήμαρχος θα έχει ξανά συνάντηση αυτή την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, με την οποία η Δημοτική Αρχή έχει καλή συνεργασία το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Δ. Μπακιρτζάκης, Xronos

Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός Η πρώτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο Μαρώνειας είναι γεγονός Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.