Το ναυάγιο του Τιτανικού συνεχίζει να καταστρέφεται, προειδοποιεί ερευνητική ομάδα

Το βυθισμένο πλοίο καταστρέφεται από βακτήρια που το μετατρέπουν σε μια άμορφη μάζα σκουριάς.

Τα σκουριασμένα ερείπια του Τιτανικού συνεχίζουν να καταστρέφονται, προειδοποιούν ομάδες που ερευνούν το ναυάγιο με υποβρύχια σκάφη.

Προηγούμενες αποστολές στα ερείπια του βυθισμένου βρετανικού επιβατηγού πλοίου στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, είχαν διαπιστώσει ότι το πλοίο «φθείρεται ραγδαία» εξαιτίας των βακτηρίων που καταναλώνουν μέταλλα, περισσότερα από 100 χρόνια αφότου βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε 20 χρόνια το ναυάγιο του Τιτανικού μπορεί να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Η OceanGate Expeditions, μια εταιρεία που εξερευνά το σημείο του ναυαγίου με το υποβρύχιο Titan, επιβεβαίωσε πέρυσι ότι το κατάρτι του διάσημου πλοίου είχε καταρρεύσει και τα συντρίμμια του βρίσκονται διάσπαρτα σε βάθος 12.500 ποδιών.

Φωτογραφίες από την κατάδυση της OceanGate Expeditions σε βάθος 4000 μέτρων στον Βόρειο Ατλαντικό με σκοπό την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού.


Μετά τη δεύτερη ετήσια σειρά καταδύσεων στο βυθισμένο πλοίο, ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Στόκτον Ρας, δήλωσε ότι το πλοίο βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι πέρυσι.

Μία από τις κύριες ετήσιες αποστολές του υποβρύχιου Titan, που έχει κατασκευαστεί για να αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές πιέσεις που βιώνει σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η έρευνα του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από πέντε άτομα, έχει καταγράψει βίντεο από τα ερείπια του βυθισμένου πλοίου, τα οποία μελετούν ερευνητές. Η επιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από θαλάσσιους βιολόγους, ειδικούς σε θέματα περιβαλλοντικού DNA, θαλάσσιους αρχαιολόγους και ειδικούς σε θέματα χαρτογράφησης GIS, ελπίζει να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως το πώς οι τεχνητές κατασκευές επηρεάζονται από τα πλάσματα του ωκεανού.

«Αυτό το πάντρεμα της βιολογίας, της οικολογίας, της αρχαιολογίας και της χαρτογράφησης GIS συμβάλλει μοναδικά στη μελέτη του Τιτανικού και του πυθμένα του ωκεανού. Σήμερα, έχουμε καλύτερους χάρτες για την επιφάνεια του φεγγαριού από ό,τι για τους ωκεανούς της Γης και αυτό πρέπει να αλλάξει», αναφέρει σε δήλωσή του ο Στιβ Ρος, επικεφαλής επιστήμονας της OceanGate Expeditions.

Πηγή: Ε. Τσιριγωτάκη, ErtNews, με πληροφορίες από Independent

Το ναυάγιο του Τιτανικού συνεχίζει να καταστρέφεται, προειδοποιεί ερευνητική ομάδα Το ναυάγιο του Τιτανικού συνεχίζει να καταστρέφεται, προειδοποιεί ερευνητική ομάδα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.