Πράγα: Ανακαλύφθηκε κτίσμα 7000 ετών, αρχαιότερο από το Στόουνχετζ και τις πυραμίδες της Αιγύπτου

INSTITUTE OF ARCHAEOLOGY OF THE CZECH ACADEMY OF SCIENCES


Έχει διάμετρο σχεδόν 55 μέτρα.

Αρχαιολόγοι κοντά στην Πράγα ανακάλυψαν τα ερείπια μιας δομής της Εποχή του Λίθου που είναι παλαιότερη από το Στόουνχεντζ αλλά και τις αιγυπτιακές πυραμίδες: ένα αινιγματικό σύμπλεγμα γνωστό ως Roundel.

Σχεδόν 7.000 χρόνια πριν, κατά την Εποχή του Λίθου, μια τοπική αγροτική κοινότητα πιθανώς ζούσε σε αυτό το κυκλικό κτίριο, αν και ο πραγματικός σκοπός του είναι άγνωστος.

INSTITUTE OF ARCHAEOLOGY OF THE CZECH ACADEMY OF SCIENCES


Το Roundel έχει διάμετρο σχεδόν 55 μέτρα, ανέφερε το Radio Prague International.

Και ενώ «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για τους ανθρώπους που κατασκεύαζαν αυτό το κτίριο», είναι ξεκάθαρο ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 4900 π.Χ. και του 4400 π.Χ., δήλωσε στο Live Science σε ένα email ο Γιάροσλαβ Ρίντκι, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών (IAP).

INSTITUTE OF ARCHAEOLOGY OF THE CZECH ACADEMY OF SCIENCES


INSTITUTE OF ARCHAEOLOGY OF THE CZECH ACADEMY OF SCIENCES


Ο Μίροσλαβ Κράους, διευθυντής της ανασκαφής του roundel που βρίσκεται στην περιοχή Βινόρ για λογαριασμό του IAP, είπε ότι η κάτοψη της δομής θα μπορούσε να τους δώσει μια ιδέα για τη χρήση του κτιρίου.

Οι ερευνητές έμαθαν για πρώτη φορά για την ύπαρξη του Βινόρ Roundelστη δεκαετία του 1980, όταν οι εργάτες έβαζαν αγωγούς αερίου και νερού, σύμφωνα με το Radio Prague International, αλλά η τρέχουσα ανασκαφή αποκάλυψε για πρώτη φορά ολόκληρη της κατασκευής.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα του έχει βρει θραύσματα αγγείων, οστά ζώων και πέτρινα εργαλεία, σύμφωνα με τον Ρίντκι.

Πηγή: huffingtonpost

Πράγα: Ανακαλύφθηκε κτίσμα 7000 ετών, αρχαιότερο από το Στόουνχετζ και τις πυραμίδες της Αιγύπτου Πράγα: Ανακαλύφθηκε κτίσμα 7000 ετών, αρχαιότερο από το Στόουνχετζ και τις πυραμίδες της Αιγύπτου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.