Το κάστρο της Κορώνης και το μουσείο της Μεσσηνίας αποκαθίστανται με 5,5 εκ. ευρώ

Eργα αποκατάστασης στο Κάστρο της Κορώνης και εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, ξεκινούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οσον αφορά στο κάστρο της Κορώνης, το σύνολο των μελετών έχει ολοκληρωθεί κι εγκριθεί. Σημειωτέον, το δύσκολο και σύνθετο έργο στερέωσης των τειχών και των βραχωδών πρανών του ανατολικού τμήματος του Κάστρου της Κορώνης απαιτεί γνώση και εξειδίκευση. Το Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου, ενώ, όπως σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προστατεύει και αναβαθμίζει το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Πύλου-Νέστορος υλοποιώντας έργα προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΠΕΠ-ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, επίσης, υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, με μοναδικό πλούτο ευρημάτων, το οποίο προσδίδει νέα αναπτυξιακή και πολιτιστική δυναμική στην περιοχή σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος και το δίκτυο των θολωτών μυκηναϊκών τάφων, που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Κι όπως τονίστηκε επίσης, η αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανάπτυξη της περιοχής. Η Μεσσηνία διαθέτει μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, συγκριτικά πλεονεκτήματα για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας».

Η θέα μέσα από το υπέροχο κάστρο της Κορώνης.


Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, το σύνθετο έργο της στερέωσης και της αποκατάστασης στο Κάστρο της Κορώνης έχει ήδη απορροφήσει πιστώσεις που ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ. Το προς δημοπράτηση έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφορά στην αποκατάσταση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου, με έργα στερέωσης και αποκατάστασης των βραχωδών πρανών, του τείχους και του προμαχώνα.

Το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού κτηριακών υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων του Μουσείου, και οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό και προσβάσιμο.

Πηγή: The Huffington Post

Το κάστρο της Κορώνης και το μουσείο της Μεσσηνίας αποκαθίστανται με 5,5 εκ. ευρώ Το κάστρο της Κορώνης και το μουσείο της Μεσσηνίας αποκαθίστανται με 5,5 εκ. ευρώ Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.