Υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία για το καταδυτικό πάρκο της Πάργας

Στην Πάργα βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη (και θα παραμείνουν για τις επόμενες δέκα μέρες) τέσσερις υπάλληλοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι οποίοι θα διενεργήσουν υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του καταδυτικού πάρκου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε καταθέσει πρόταση στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» και είχε εγκριθεί το έργο με τίτλο “Tactical Tourism” που είχε ως αντικείμενο την εκπόνηση πλήρους μελέτης εφαρμογής και λήψη όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία δύο καταδυτικών πάρκων στις περιοχές Πάργας (Π.Ε. Πρέβεζας) και Συβότων (Π.Ε. Θεσπρωτίας).

Η Π.Ε Πρέβεζας έχει ολοκληρώσει όλη την προετοιμασία για την αδειοδότηση ωστόσο απομένει η τελική γνωμοδότηση από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σχετικά με τον αν υπάρχουν αρχαία στη θαλάσσια περιοχή.

Το σχεδιαζόμενο καταδυτικό πάρκο “χωροθετείται” ανατολικά του Όρμου Πάργας και συγκεκριμένα ανατολικά του Βράχου Πετράδι εκτείνεται έως και την Άκρα Πριόνι, περιλαμβάνοντας τη βραχονησίδα Άγιος Νικόλαος.

Αναμένεται δε να καθιερώσει το Δήμο Πάργας ως καταδυτικό προορισμό της Ηπείρου, με αποτέλεσμα την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση ενός αυτοτελούς τουριστικού ρεύματος με συνεπαγόμενες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Πηγή: Fanaripress

Υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία για το καταδυτικό πάρκο της Πάργας Υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία για το καταδυτικό πάρκο της Πάργας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.