Βρέθηκε χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια – Ήταν γνωστή μόνο μέσα από νομίσματα

Μια χαμένη αρχαία πόλη φαίνεται να ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στα Όρη Ζάγκρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, η οποία μέσα στα χρόνια έχει λάβει μυθικές διαστάσεις, καθώς η τοποθεσία της δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως εντόπισαν το αρχαίο φρούριο Rabana-Merquly, το οποίο πιστεύεται πως άνηκε στην Αυτοκρατορία των Πάρθων, που βασίλευσε μεταξύ 247 π.Χ. και 224 μ.Χ. Εκτιμάται πως η ηλικία του φρουρίου, το οποίο χρησίμευε ως ένα από τα περιφερειακά κέντρα της αυτοκρατορίας, ανέρχεται στα 2.000 έτη.

Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για τμήμα της αρχαίας πόλης Νatounia, τότε θα πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, καθώς μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη πολιτεία ήταν γνωστή μονάχα μέσα από κάποια αρχαία νομίσματα.

Σύμφωνα με τον δρ. Brown, καθηγητή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης που συμμετείχε στην έρευνα, τα νομίσματα αυτά είχαν βρεθεί σε άλλη τοποθεσία, ωστόσο κάνουν αναφορά στον ποταμό του Κάτω Ζαμπ, ο οποίος και βρίσκεται πολύ κοντά στο φρούριο που ανακαλύφθηκε.

«Οι οχυρώσεις του περικλείουν φυσικά αμυντικό έδαφος και μπορούν να θεωρηθούν ως προέκταση του γύρω ορεινού τοπίου. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ουσιαστικά ένα πραγματικό Helm's Deep», επισημαίνει ο δρ. Brown.

Το σημείο που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι:

Πηγή: ieidiseis.gr

Βρέθηκε χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια – Ήταν γνωστή μόνο μέσα από νομίσματα Βρέθηκε χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια – Ήταν γνωστή μόνο μέσα από νομίσματα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.