Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, των Ινδιάνων Χόπι και οι Ανουνάκι - Τι ενώνει τα τρία διαφορετικά στοιχεία;

Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά


Όπως αναφέρεται, κάποια μέρα, ο Δίας πλάγιασε με την Αίγινα, κόρη του Ασωπού με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Αιακός, ένας από τους τιμιότερους ανθρώπους.

Όμως, στην Ήρα δεν άρεσε ένα ακόμα νυχτοπερπάτημα του Δία και προκειμένου να εκδικηθεί το “παράνομο” ζευγάρι έστειλε στο νησί τρία πελώρια φίδια που με το δηλητήριό τους φαρμάκωσαν όλα τα τrεχούμενα νερά και πηγάδια, με αποτέλεσμα να πεθάνουν όλοι κάτοικοι που ήπιαν από αυτό, εκτός από τον Αιακό που έλειπε εκείνη την ημέρα.

Η μητέρα του, η Αίγινα, παρακάλεσε τον Δία να κατοικηθεί αμέσως το νησί. Τότε,εκείνος άγγιξε με το χέρι του τον σάπιο κορμό ενός δέντρου γεμάτο μυρμήγκια τα οποία μεταμορφώθηκαν σε εκατοντάδες ανθρώπους που στην συνέχεια έγιναν οι νέοι κάτοικοι του νησιού της Αίγινας!

Οι άνθρωποι αυτοί ονομάστηκαν Μυρμιδόνες και ήταν σκληροτράχηλοι όπως και τα μυρμήγκια που δεν πτοούνται εύκολα. Είναι δε, περίεργο που σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς, όπως για παράδειγμα των ινδιάνων Χόπι της Αμερικής, υπάρχουν σχετικοί μύθοι για μυρμηγκανθρώπους (ant people).

Οι Μυρμιδόνες έγιναν πιστοί ακόλουθοι, σύντροφοι και πολεμιστές στο πλευρό του Αχιλλέα σε όλη τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, ενώ μερικοί από αυτούς μαζί με τον Αιακό εγκατέλειψαν την Αίγινα κι εγκαταστάθηκαν στην εύφορη περιοχή της Φθίας, όπου έστησαν το γνωστό βασίλειο των Μυρμιδόνων.

Οι Ινδιάνοι Χόπι που έζησαν στην έρημο της βόρειας Αριζόνα για χιλιάδες χρόνια, έχουν έναν μύθο για τους Μυρμηγκανθρώπους, οι οποίοι βοήθησαν να σωθεί ο κόσμος δύο φορές από καταστροφή. Ο λεγόμενος “Πρώτος Κόσμος” καταστράφηκε από φωτιά, ενώ ο “Δεύτερος Κόσμος” από παγετώνες. Τα δε ενάρετα μέλη της φυλής Hopi καθοδηγήθηκαν από ένα περίεργο σύννεφο κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα μετακινούμενο αστέρι τη νύχτα στον θεό ουρανό που ονομαζόταν Sotuknang, ο οποίος τελικά τους συνόδευσε σε υπόγειες σπηλιές όπου βρήκαν καταφύγιο και τροφή.

Στην γλώσσα των Χόπι, οι Μυρμηγκάνθρωποι λέγονται Anu Sinom.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο θεός του ουρανού στην Βαβυλώνα ονομαζόταν Anu. Η λέξη των Hopi για το “μυρμήγκι” είναι επίσης anu, και η λέξη naki σημαίνει “φίλοι”. Έτσι, Anu-naki, στη γλώσσα των Χόπι, σημαίνει “φίλοι μυρμηγκιών” και, ίσως, να σχετίζονται άμεσα με τους Σουμερικούς θεούς Ανουνάκι που λέγεται ότι ήρθαν στη Γη από τον ουρανό.

Υπάρχει ένας ακόμα περίεργος συνειρμός: Ο Φαραώ Ακενατών της 18ης δυναστείας που κυβέρνησε από το 1351-1334 π.Χ., παρουσιάζεται σε μερικές απεικονίσεις με επιμηκυμένο κρανίο όπως το σχήμα του κεφαλιού ενός μυρμηγκιού. Τα αμυγδαλωτά μάτια και ο λαιμός του είναι όπως των μυρμηγκιών, όπως και πολλά άλλα σημεία επάνω του, θυμίζει κάτι από μυρμήγκια, όπως το λεγόμενο “Μυρμήγκι Φαραώ” της Δυτικής Αφρικής. Όμως, αυτό μπορεί να είναι κάτι χωρίς καμία σχέση με τα προηγούμενα.

Εμείς εστιάζουμε στους Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, τους Μυρμυγκανθρώπους των Χόπι, και τους Ανουνάκι ως “Φίλοι των Μυρμυγκιών”.

Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους; Εσείς τι γνώμη έχετε; Μπορεί να υπάρχει κάτι που ενώνει αυτά τα φαινομενικά τρία διαφορετικά, μεταξύ τους, στοιχεία;

Πηγή: diadrastika

Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, των Ινδιάνων Χόπι και οι Ανουνάκι - Τι ενώνει τα τρία διαφορετικά στοιχεία; Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, των Ινδιάνων Χόπι και οι Ανουνάκι - Τι ενώνει τα τρία διαφορετικά στοιχεία; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.