Ποιοι ήταν οι αρχαίοι κατασκευαστές των Αιγυπτιακών πυραμίδων;

Ο Πλανήτης Γη φιλοξενεί μερικά θεαματικά μνημεία από περασμένες εποχές, κατασκευές που φαίνεται να αψηφούν τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής τους είτε επειδή είναι πολύ μεγάλες, πολύ βαριές ή πολύ περίπλοκες.

Ως εκ τούτου, ορισμένοι προτείνουν ότι οι αρχαίοι κατασκευαστές των αιγυπτιακών πυραμίδων, ακολουθούσαν ένα εξωγήινο εγχειρίδιο οδηγιών. Ίσως τα χέρια που δημιούργησαν αυτές τις κατασκευές δεν ήταν πραγματικά αυτού του κόσμου.

Σίγουρα, είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε αν εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη. Εξάλλου, οι άνθρωποι βρίσκονται στο κατώφλι μιας επέκτασης της εμβέλειάς μας στο διάστημα, και μέρη όπως ο πλανήτης Άρης είναι στο μάτι μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι εξωγήινοι έχουν υπάρξει ποτέ.

Και η επίκληση μιας υπερφυσικής εξήγησης για μερικά από τα πιο μνημειώδη ανθρώπινα επιτεύγματα σημαίνει ότι παρακάμπτουμε τους συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους οι προϊστορικοί πολιτισμοί κατάφεραν να φτιάξουν μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αινιγματικές κατασκευές στη Γη.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Khufu ή η Πυραμίδα του Χέοπα) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις πυραμίδες του συμπλέγματος των πυραμίδων της Γκίζας που συνορεύει με τη σημερινή Γκίζα στο Μεγάλο Κάιρο της Αιγύπτου.

Είναι το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και το μόνο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο. Οι αιγυπτιολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πυραμίδα χτίστηκε ως τάφος για τον Αιγύπτιο φαραώ Khufu της Τέταρτης Δυναστείας και εκτιμούν ότι χτίστηκε τον 26ο αιώνα π.Χ. σε μια περίοδο περίπου 27 ετών.

Αρχικά στα 146,5 μέτρα, η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν η ψηλότερη τεχνητή κατασκευή στον κόσμο για περισσότερα από 3.800 χρόνια. Σε όλη την ιστορία, αφαιρέθηκε η πλειονότητα του λείου λευκού ασβεστολιθικού περιβλήματος, γεγονός που μείωσε το ύψος της πυραμίδας στα σημερινά 138,5 μέτρα. Αυτό που φαίνεται σήμερα είναι η υποκείμενη βασική δομή. Η βάση μετρήθηκε ότι ήταν περίπου 230,3 μέτρα, δίνοντας όγκο περίπου 2,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (92 εκατομμύρια κυβικά πόδια), ο οποίος περιλαμβάνει έναν εσωτερικό λόφο.

Η Μεγάλη Πυραμίδα κατασκευάστηκε με την εξόρυξη περίπου 2,3 εκατομμυρίων μεγάλων τεμαχίων πέτρας συνολικού βάρους 6 εκατομμυρίων τόνων. Η πλειοψηφία των λίθων δεν έχει ομιομορφία σε μέγεθος ή σχήμα. Τα εξωτερικά στρώματα δένονταν μεταξύ τους με κονίαμα. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως τοπικός ασβεστόλιθος από το οροπέδιο της Γκίζας. Πολλοί ογκόλιθοι εισήχθησαν με βάρκες από τον Νείλο: Λευκός ασβεστόλιθος από την Τούρα για το περίβλημα και ογκόλιθοι από γρανίτη από το Ασουάν, βάρους έως και 80 τόνων, για τη δομή του θαλάμου του βασιλιά.

Ο όρος «Αρχαίοι αστροναύτες» (ή «αρχαίοι εξωγήινοι») αναφέρεται σε μια ψευδοεπιστημονική υπόθεση, ότι έξυπνα εξωγήινα όντα επισκέφτηκαν τη Γη και ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους κατά την αρχαιότητα και τους προϊστορικούς χρόνους. Οι υποστηρικτές προτείνουν ότι αυτή η επαφή επηρέασε την ανάπτυξη σύγχρονων πολιτισμών, τεχνολογιών, θρησκειών και ανθρώπινης βιολογίας. Μια κοινή θέση είναι ότι θεότητες από τις περισσότερες, αν όχι όλες, θρησκείες είναι εξωγήινης προέλευσης και ότι οι προηγμένες τεχνολογίες που έφεραν στη Γη αρχαίοι αστροναύτες ερμηνεύτηκαν ως απόδειξη της θεϊκής θέσης από τους πρώτους ανθρώπους.

Η υπόθεση ότι υπήρχαν αρχαίοι αστροναύτες και φέρεται ότι επισκέφτηκαν τη Γη δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς και αρχαιολόγους, οι οποίοι τη θεωρούν ψευδοαρχαιολογική και/ή αντιεπιστημονική, και δεν έχει λάβει αξιόπιστη προσοχή σε μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους. Όταν οι υποστηρικτές της ιδέας παρουσιάζουν στοιχεία υπέρ των πεποιθήσεών τους, συχνά παραποιούνται...

Η εξωγήινη ζωή είναι μια υποθετική ζωή που μπορεί να συμβεί εκτός Γης και η οποία δεν προήλθε από τη Γη. Μια τέτοια ζωή μπορεί να κυμαίνεται από απλούς prokaryotes (προκαρυώτες) (ή συγκρίσιμες μορφές ζωής) έως νοήμονα όντα και ακόμη και λογικά όντα, δημιουργώντας πιθανώς πολιτισμούς που μπορεί να είναι πολύ πιο προηγμένοι από την ανθρωπότητα. Η εξίσωση Drake εικάζει για την ύπαρξη σοφής ζωής αλλού στο σύμπαν. Η επιστήμη της εξωγήινης ζωής σε όλες τις μορφές της είναι γνωστή ως αστροβιολογία.

Η έννοια της εξωγήινης ζωής, και ιδιαίτερα η εξωγήινη νοημοσύνη, είχε σημαντικό πολιτιστικό αντίκτυπο, κυρίως σε έργα επιστημονικής φαντασίας. Με τα χρόνια, η επιστημονική φαντασία κοινοποίησε επιστημονικές ιδέες, φαντάστηκε ένα ευρύ φάσμα πιθανοτήτων και επηρέασε το κοινό ενδιαφέρον και τις προοπτικές της εξωγήινης ζωής.

Μία κοινή σκέψη είναι η συζήτηση για την απόπειρα επικοινωνίας με εξωγήινη νοημοσύνη. Μερικοί ενθαρρύνουν επιθετικές μεθόδους για να προσπαθήσουν μία επαφή με έξυπνη εξωγήινη ζωή. Άλλοι - επικαλούμενοι την τάση των τεχνολογικά προηγμένων ανθρώπινων κοινωνιών να υποδουλώνουν ή να αφανίζουν λιγότερο προηγμένες κοινωνίες - υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να στρέφεται ενεργά η προσοχή στη Γη.

Είναι λοιπόν οι πυραμίδες της Αιγύπτου αντικείμενα εξωγήινων; Οχι ακριβώς. Είναι αλήθεια ότι οι επιστήμονες δεν είναι πολύ σίγουροι πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες - και ειδικά πώς το έκαναν τόσο γρήγορα - αλλά υπάρχουν άφθονες ενδείξεις ότι αυτοί οι τάφοι είναι έργο χιλιάδων γήινων χεριών.

Ποιοι ήταν οι αρχαίοι κατασκευαστές των Αιγυπτιακών πυραμίδων; Ποιοι ήταν οι αρχαίοι κατασκευαστές των Αιγυπτιακών πυραμίδων; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.