Ηλιούγεννα - Ηλιακή Ραψωδία, Δρώμενα

Εύχομαι σε όλους Χαρούμενα Ηλιούγεννα και χρόνια πολλά!!!

ΗΛΙΑΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ, ΔΡΩΜΕΝΑ!

Οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και πολλά άλλα έθνη… Γιορτάζανε τα Ηλιούγεννα, μια φορά τον χρόνο!!! Και τώρα με τις Νέες Θρησκείες, Και με του Απόλλωνα την ευχή Τα γιορτάζουν every Sunday!!! SUN – DAY = Αφιερωμένη στον Θεό Ηλιό!!!

Ο Εαυτοδημιούργητος Θεός Ήλιος!!! Ο Δημιουργός των Πάντων, Οράτων κι Αοράτων, μέσα σε όλο το Ηλιακό του Σύστημα!!! Θεός Ήλιος: η Ιερή Πηγή του Αληθινού Φωτός και της Θείας Γνώσης!!! Μόνο Εσύ Θεέ Ήλιε τους πόνους μου μπορείς να νιώσεις!!! Θεέ Ήλιε είσαι Ο Μονός Αρχιτέκτονας, Αρχηγός, Αληθινός Θεός, Που δεν έχεις Αρχή ούτε τέλος!!

Δεν είσαι μικρός ούτε ασήμαντος. Δεν αρχίζεις από το “Α” Και να τελειώνεις στο “Ω”!!! Είσαι Ατελείωτος!!! Είσαι ο Μόνος Αληθινός Θεός Που Δια-σκορπάς Ζωή, Φως Επάνω στη Γη!!! Διασκορπίζει παντού Ιερό Αληθινό Φως, Κι ανάβεις το Φεγγάρι και τ’ Άστρα τα βραδιά!!!

ΩΩΩ, Πόσο Θαυμάσια, Ύψιστη Λειτουργεία;!!! Θεός Ήλιος: Ο Συντηρητής των πάντων, επί ξηράς και επί υδάτων!!! Θεέ Ήλιε Διαπερνάς μέσα στα βάθη της Θαλάσσης!!! Ζωογονείς με Ευλάβεια τα Γεννήματα των Υδάτων Στολίζεις την Μανά Γαία με Άφθονους Καρπούς, Φρούτα και Πρασινάδα!!! ΩΩΩ, πόσο Θαυμάσια που είναι Θεέ Ήλιε, η Μέγα Ποίηση Σου!!! Θεέ Ήλιε δημιουργέ των πηγών κι όλων των υδάτων!!! Ζωγράφε των ποταμών και των ρυακίων, με την δική σου Ορμή τρέχουνε τα Υπέροχα Ύδατα των Καταρραχτών!!! ΩΩΩ, Αγιότατο Ιερό Αληθινό Φως ποσό Ωραία, Ωφέλιμη και Θεραπευτική που είναι η κάθε σου Αχτίνα!!! Χρύσες Χορδές οι Αχτίνες σου, Κεντημένες Στολίζουνε την Ιερή Λύρα του Απόλλωνα!!! Στα Διατάγματα σου Θεέ, Βασιλιά των Θεών, Υποτάσσονται οι Αστέρες, περιστρέφοντας με τις μελωδίες του Απόλλωνα!!!

ΩΩΩ τι Ωραίες Μεγάλες Λειτουργίες!!! Δεήσεις στη Θέα Ηώ στα χαράματα οι αλαλαγμοί, οι στίχοι / Lyrics του Ηλιολάτρη Μονοθεϊστή Ορφέα!!! “Η πανέμορφη Ηώς, πρόδρομος του Θεού Ηλίου, αρματοδρομούσα σκορπώντας άνθη και καταδιώκουσα το σκότος”!!! Δίχως εσένανε Επουράνιε Θεέ Ήλιε τίποτα δεν Βλαστίζει, δεν Ανθίζει, δεν Ζει επάνω σε τούτινε εδώ την Γη, ούτε φυτό, ούτε ψύχη, ούτε τα ακαταμέτρητα πλάσματα μέσα στα βαθύ τής θαλάσσης!!!

ΩΩΩ, Θεέ Ήλιε, σε ικετεύω, παράβλαψε την άγνοια, των σκοταδισμών των ανθρώπων… ποτέ να μην θυμώσεις, και το Ιερό το Φως σου από το σύμπαν ν' αφαιρέσεις. Τίποτα δεν στέκετε εν την Ζωή δίχως την δική σου, την στοργή και την συντήρηση σου!!! Με τα ζεστά τα χάδια σου, Χαϊδεύεις την Μανά Γαία, Με πάθος την αγαλλιάζεις, η Μάνα παραδίδετε σε εσένανε και εσύ σαν Γενναιόδωρος Βασιλιάς με αγάπη την εύλογής!!! «Ευλογημένο το σπέρμα εις την κύλια σου»!!! Άμεσος αστείρευτα γιορτάζουνε οι Ζωές επάνω στην Μάνα Γαία!!

ΩΩΩ, τι, Υπεροχή Λειτουργία;!!! Ακατάπαυστα, Ακούραστα Εικοσιτετράωρα, δίχως ανάπαυση Χαϊδεύεις τα πάντα, μαζί και την κάθε Ψυχή!!! Και όχι μόνο έξη μέρες, την βδομάδα και την εβδόμη μέρα ανάπαυση και ξάπλα! Είσαι Ολοφάνερος Υπαρκτός Θεός τής Ενέργειας , τής Ύπαρξης, και Όχι τής Φαντασία!!!

ΩΩΩ, Θεέ Αγνέ Ζωοδότη!!! Δεν είσαι εσύ θεός Ζηλότυπος ούτε εκδικητικός!!! Είσαι Αθάνατος, Θαυμάσιος Υπέρτατος Ευεργέτης!!! Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος που θα με βγάλει ψεύτη;…

ΩΩΩ, Αγαπημένε Ήλιε, με τις θέρμες ακτινοβολίες σου Δημιουργείς Ατμούς, Πλάθεις τα Σύννεφα Θαυμάσιε Νεφελοσυλλέκτη απορροφάς ακαταμέτρητους, αζύγιστους, δισεκατομμύριά ογκώδες τόνους θαλάσσια αλμύρα νερά, με την ανεξήγητη μυστική τεχνολογία σου τα φορτώνεις στο διάστημα και δεν σου πέφτει σταγόνα!!! Κι υστέρα τα παραδίδεις στον Γαλανομάτη Γαλανό Ουρανό Πατέρα!!! Με την Υπέροχη, Ανεξήγητη, άγνωστη, μυστηριώδεις Τεχνολογία σου, μετατρέπεις, τα αλμύρα ύδατα σε ωφέλημα δροσερά, αγνά, θαυματουργά νερά, για να Ξεδιψάσεις και να Αγιάσεις τα πάντα!!! Είσαι Μέγας Ευεργέτης!!! Δίχως αντιρρήσεις ούτε απαιτήσεις για προσφορές, δίχως ανταμοιβή, δίχως προσευχές, ούτε μετάνοιες τζάμπα Χαρίζεις Ζωή στους πάντες!!!

Η Μυστηριώδης Επουράνια Τεχνολογία σου, κάνει την ανθρώπινη τέχνη, την ανθρώπινη σκέψη, να φαίνεται τόσο ασήμαντη. Εσύ Θεέ Ήλιε και μόνο Εσύ έχεις τις Δυνάμεις να Δημιουργείς τις τέσσερεις Εποχές, τους Μήνες, τις Ημέρες, τις Νύχτες και τις Ώρες!!! Εσύ Θεέ Ήλιε και μόνο Εσύ, Εξουσιάζεις τα Πάντα!!! Εσύ διατάζεις την Θείαν Σελήνη να κυριαρχεί πάνω στα Χώματα, στα Ύδατα, να βάζει κανόνες και νομούς στη βλαστήσει και στους σπόρους! Της Θείας Σελήνης η ενεργεία σηκώνει τα πελώρια κύματα, τους κυκλώνες και τις καταιγίδες! Τέλεια, μακάρια η νομοθεσία σου!!! Εσύ Θεέ Ήλιε και μόνο Εσύ είσαι ο φανερός ζωντανός Θεός με δίχως Αμφιβολίες κι Απορίες!!! Τέλεια, μακάρια η νομοθεσία σου!!! Σε Παρακαλώ Θεέ Ήλιε όπως ενεργοποιείς την Θείαν Σελήνη, ενεργοποίησε και τον άνθρωπο να βγει απ’ το σκοτάδι! Οι Χιώτες, οι τελευταίοι Έλληνες Ηλιολάτρες!!! Θεός Ζωοδότης Χρυσόξανθος Ήλιος!!!

Θεός Ήλιος: η Ιερή Πηγή του Αληθινού Φωτός και της Θείας Γνώσης!!! Μόνο Εσύ Θεέ Ήλιε τους πόνους μου μπορείς να νιώσεις!!!

Ο Ουρανός Πατέρας Θείο Γαλάζιο Οξυγόνο, η πιο Δυναμωτική Τροφή η συντήρηση των Πάντων!!! «Ω Θεέ Ήλιε Όνομα Γλυκό, στους Χιώτες!!! Στους Θράκες αλογοτρόφους Αγαπητό !!! «Ω πανάρχαια Φλόγα!!! Θεέ Ήλιε, λυπήσου με, εσύ που οι σοφοί αποκαλούν γεννήτορα Των Θεών Και Πατέρα όλων τον πραγμάτων»!!! Ο Μονοθεϊστής Ηλιολάτρης Ορφέας το θύμα της Αρετής και της Αγάπης!!! Δεν είναι φτιαγμένος Ο Έλληνας οπό πηλό ούτε από χώμα, είναι φτιαγμένος, από την σκόνη τον Γαλαξιών!!! Είναι γεννημένος ο Έλληνας από της Θεάς Ήρας το Θείο Γάλας!!!

Αυτό υποστηρίζουν και μεγάλοι επιστήμονες αστρολόγοι!!! «Μάθημά στο GRIFFITH OBSERVATORY» Βλέπεις την γέννηση και την δημιουργία μπροστά στα μάτια σου… δίχως απορίες κι αμφιβολίες Και εσύ την γυρεύεις μέσα στην ανυπαρξία, μέσα στην παραίσθηση μέσα στην Φαντασία… που σε παρεμποδίζουνε να μην μπορείς να δεις και να απολαύσεις την πραγματικότητά και το Υπέρτατο Θαύμα της Ζωντανής Δημιουργικής Θείας Φύσης… και του σύμπαντος τους Νόμους!!!

Ο Θεός Γαλάζιος Ουρανός Το Άγιο Οξυγόνο, είναι η πιο Κύρια σημαντικότερη τροφή και η συντηρήσει τον πάντων επάνω στην Μάνα Γαία!!! Είναι ολοφάνερο: Δίχως Τον Θεό Ηλιό Τον Πτερά Ουρανό Τ’ Αγιότατο Οξυγόνο, ούτε η καρδιά δουλεύει, μα ούτε και η Ψυχή μέσα στο ασάλευτο νεκρό κορμί, δεν θέλει πια να κατοικεί!

«Ο Θεός Ήλιος Ο Δημιουργός κι ο Συντηρητής των πάντων!!! Ο Ουρανός Πατέρας Ψυχοδότης, Δροσοδότης των πάντων!!! Μάνα Γαία Μήτρα, Φύτρα, Γεννήτρια, Θηλάστρια των πάντων»!!! Όλα τα πουλιά χαρούμενα κελαηδούνε για τον ερχομό της Θεάς Ηώς, τα ελάφια κι όλα τα ζωντανά, με το πρώτο χάραγμα της Ηώς σταματούνε να μασούνε, στέκονται ακίνητα με στημένο το προσώπω προς στην Θεά Ηώ, για να υποδεχτούνε με ευλάβεια ένα καινούριο ξημέρωμα!!!

“Η πανέμορφη Ηώς, πρόδρομος του Θεού Ηλίου, αρματοδρομούσα σκορπώντας άνθη και καταδιώκουσα το σκότος”!!!

Όλα τα φυτά τα δέντρα τα λούλουδα και ότι άλλο φυτρώνει επάνω στην Μάνα Γαία και προπαντός τα ΗΛΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ- Ηλιοτρόπια όλα στρέφουνε το πρόσωπο τους , την μύτη, προς τον Θεό Ήλιο!!! Μόνο ο σκοταδισμός διστάζει να βλέπει τον Ήλιο καταπρόσωπο… Σταύρος Σιταράς Ομηρίδης ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!! Λένε ότι οι Χιώτες ήτανε οι τελευταίοι Έλληνες που σταμάτησαν να πιστεύουν στον Θεό Ήλιο. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα… Η Ηλιολατρία συνεχίζετε εως το σήμερα!!!

Αυτήν την κληρονομιά εγώ ο Σταύρος Σταράς Ομηρίδης την απόκτησα το 1955, όταν ήμουνα 6 με 7α ετών!!! Από τους γονείς μου, από Γιαγιάδες και Παππούδες, με μαρτυρίες, με εμπειρίες, και διδασκαλίες στα παιδικά μου χρόνια!!!

Πηγή: https://www.facebook.com/groups/48893416695/permalink/10158278605851696/

Ηλιούγεννα - Ηλιακή Ραψωδία, Δρώμενα Ηλιούγεννα - Ηλιακή Ραψωδία, Δρώμενα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.