Ποιο ήταν το Τραγικό τέλος του Ιάσωνα;

Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά


Ο Ιάσωνας είναι ένας από τους γνωστότερους ήρωες στην αρχαία Ελληνική μυθολογία!

Οι περιπέτειές του είναι γνωστές και όλοι μας πάνω-κάτω έχουμε ακούσει γι’ αυτές κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ποιο ήταν όμως το τέλος αυτού του ξακουστού ήρωα; Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία του κατάφερε άραγε να ζήσει μια ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή; Κατάφερε να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του;

Το τέλος του Ιάσονα

Αφού ο Ιάσων αποκατέστησε τις κόρες του παλιού του εχθρού, αναχώρησε με τη Μήδεια και τους άλλους Αργοναύτες για την Κόρινθο, όπου έκαναν ευχαριστήριες θυσίες στον Ποσειδώνα, οργάνωσαν επινίκιους αγώνες και αφιέρωσαν στον ίδιο θεό την Αργώ.

Έπειτα ο Ιάσων και η Μήδεια εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Κόρινθο, ενώ οι υπόλοιποι σύντροφοί του γύρισαν στις πατρίδες τους. Χρόνια αργότερα, η σχέση Μήδειας - Ιάσονα τραυματίστηκε βαριά γιατί ο Ιάσονας ερωτεύτηκε τη Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά Κρέοντα.

Η Μήδεια για να τον εκδικηθεί σκότωσε την αντίζηλό της μαζί με τον πατέρα της καθώς και δυο απ’ τα παιδιά που είχε κάνει με τον Ιάσονα: τον Αλκιμένη και τον Τίσσανδρο. Όμως ο τρίτος τους γιος, ο Θεσσαλός, γλίτωσε και μετά τον θάνατο του Άκαστου έγινε ο ίδιος βασιλιάς στην περιοχή της σημερινής Θεσσαλίας.

Από τότε και επειδή ο βασιλιάς τους απέκτησε καλή φήμη, οι κάτοικοι όλης της περιοχής ονομάστηκαν Θεσσαλοί.

Ο ίδιος ο Ιάσονας βρήκε άδοξο τέλος: ενώ καθόταν κάτω από την Αργώ, ένα κομμάτι σανίδας του σκαριού, αποκολλήθηκε κι έπεσε στο κεφάλι του. Η Μήδεια, τελικά παντρεύτηκε τον βασιλιά της Αθήνας, Αιγέα από τον οποίο απέκτησε τον Μήδο που θεωρείται γενάρχης των Μήδων.

Ποιο ήταν το Τραγικό τέλος του Ιάσωνα; Ποιο ήταν το Τραγικό τέλος του Ιάσωνα; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.